tek sada će procvjetati

Mate Rimac prodao još jednu svoju firmu Porsche-u: 'Uvijek sam vjerovao da ova tvrtka ima potencijal, ponosan sam!'

Biznis Klub21.11.21, 14:19h

Mate Rimac prodao još jednu svoju firmu Porsche-u: 'Uvijek sam vjerovao da ova tvrtka ima potencijal, ponosan sam!'
Lutz Meschke, šef finansija i potpredsjednik uprave Porschea kaže da je ovo potez kojim su se potvrdili kao pionir održive mobilnosti te da dosljedno napreduju u strategiji e-mobilnosti

 

 

 

Njemački Porsche kupio je većinski udio u Greyp Bikes, hrvatskoj kompaniji za razvoj i proizvodnju električnih bicikala, objavio je upravo na društvenim mrežama Mate Rimac, osnivač Greypa, a vijest je isto tako na svojim stranicama objavio i Porsche.


– Uvijek sam vjerovao da Greyp ima potencijal biti iznimno uspješna tvrtka svjetske klase i jedan od lidera u industriji. Super sam ponosan na Greyp tim, na čelu s Krešimirom Hledeom, i na ono što su izgradili u zadnjih 7 godina. Tim od 100 ljudi nedvojbeno je stvorio najpovezanije i tehnološki najnaprednije e-bicikle na tržištu, pokrenuo serijsku proizvodnju u Svetoj Nedelji i isporučio tisuće bicikala diljem svijeta. Istovremeno, Greyp je bio u sjeni Rimca i nikada nije mogao procvjetati svojim punim potencijalom. Sada započinjemo uzbudljivo novo poglavlje u povijesti tvrtke s Porscheom koji kupuje većinski udio u Greypu – objavio je Rimac i dodao kako će on ostati manjinski dioničar, prenio je Lider Media.


Lutz Meschke, šef finansija i potpredsjednik uprave Porschea kaže da je ovo potez kojim su se potvrdili kao pionir održive mobilnosti te da dosljedno napreduju u strategiji e-mobilnosti.


– Naše aktivnosti u sektoru e-bicikala naglašavaju naš dosljedan pristup. Porsche je godinama vodeći ponuđač plug-in hibrida, 2019. lansirali smo prvi potpuno električni Porsche – Taycan – a prošle godine jedno od tri vozila koje smo isporučili bilo je opremljeno električnim motorom. Naš je ambiciozni cilj imati CO2 neutralnu bilancu u cijelom lancu vrijednosti do 2030. godine – kaže Meschke. Inače, Porsche je već ulagao u Greyp, a sad je iskoristio svoje ugovoreno pravo prvokupa, a preuzimanje se očekuje do kraja godine, a cjelokupni proces još uvijek podložan odobrenju regulatornih tijela te još nije pravno finaliziran, poručuju iz Greypa.


Lider je već objavio kako se Greypove baterije i u Porsheovim električnim biciklima, a ovo je samo poticaj za ozbiljniji nastavak suradnje.


- Električni bicikli imaju fiksno mjesto u strategiji e-mobilnosti tvrtke i obećavaju daljnji potencijal. U ožujku 2021., dugogodišnji asortiman Porsche bicikala dodatno je proširen: Porsche eBike Sport i eBike Cross predstavljaju pristup brenda na ekskluzivne električne bicikle. Trenutno su oba modela gotovo rasprodana, zahvaljujući vrlo pozitivnoj reakciji tržišta - objavili su Nijemci.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!