VIDEO/ Gordan Lauc u studiju CD-a

Korona virus nikada neće nestati, a do sada smo ga mogli svi preboljeti da smo ukinuli mjere... One više štete prave!

Hronika20.11.21, 21:13h

Korona virus nikada neće nestati, a do sada smo ga mogli svi preboljeti da smo ukinuli mjere... One više štete prave!
- Korona virus je nekoliko hiljada puta opasniji za stare nego za mlade i zbog toga je u Africi niska smrtnost! Problem smrtnosti u Evropi je puno starih ljudi! Brojke nisu toliko strašne kada se pogleda ukupni broj umrlih u zadnjih nekoliko godina! Puno više štete pravimo odgovorom na pandemiju nego što je pravi virus - smatra večerašnji gost CD-a

 

 

 

U Njemačkoj neće biti lako ove zime! U većini zemalja vlade reaguju kada ima mnogo zaraženih i to su panične reakcije! Najbolje bi bilo da smo prošlog Božića ukinuli sve mjere - smatra Gordan Lauc, profesor u Zavodu za biokemiju i molekularnu biologiju u Zagrebu i član Znanstvenog savjeta Vlade Hrvatske, te gorljivi zastupnik 'realizma' u haotičnom vremenu pandemije korona virusa.


Lauc je bio jedan od sagovornika Senada Hadžifejzovića u večerašnjem izdanju Centralnog dnevnika na Face TV-u, a tom prilikom je iznio i mišljenje da bi, da su ukinute sve mjere, "ljudi do sada preboljeli virus"!


- Niko neće izbjeći virus, svi ćemo se zaraziti! Jedino možemo ublažiti rizik vakcinacijom! Moramo prestati djeliti ljude na vaksere i antivaksere! Koronavirus neće nikada nestati, ali će broj teško bolesnih biti sve manji i manji! - ističe Lauc.


Smatra i da se upravo "zbog korištenja covid potvrda događa ulazak virusa u bolnice"!


- Korona virus je nekoliko hiljada puta opasniji za stare nego za mlade i zbog toga je u Africi niska smrtnost! Problem smrtnosti u Evropi je puno starih ljudi! Brojke nisu toliko strašne kada se pogleda ukupni broj umrlih u zadnjih nekoliko godina! Puno više štete pravimo odgovorom na pandemiju nego što je pravi virus!
Optimizam smeta pandemijskom marketingu! Uskoro će početi padati broj oboljelih i priča će biti konačno gotova - tvrdi Lauc.


Više detalja saznajte u video snimku razgovora...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još