ugostitelj otkrio detalje

Vojvoda Ušanović gradi poslovni objekat i poručuje: Ako može Tibra napraviti 5.000 stanova, možemo i mi 43

Biznis Klub18.11.21, 16:51h

Vojvoda Ušanović gradi poslovni objekat i poručuje: Ako može Tibra napraviti 5.000 stanova, možemo i mi 43
Pojavile su se spekulacije da sam nekom dao pare. Niko od Vojvode nikad nije dobio marku niti će je uzeti - rekao je Ušanović

 

Na mjestu nekadašnjeg restorana Plavi zamak na Grbavici bit će izgrađen poslovni objekat, a investitori su Sportsko društvo Željezničar i firma Blue living iz Sarajeva.

 

Ovaj prostor u vlasništvu je Sportskog društva Željezničar još od osnivanja (1921. godine), a na izgradnji novog objekta radit će i firma Blue living, koja je u vlasništvu sarajevskog ugostitelja Muhameda Ušanovića Vojvode.

 

- Želim da se zahvalim što ste nas posjetili da neko objelodani da se nešto lijepo u ovom gradu pravi. Pojavile su se mnoge spekulacije u Sarajevu u vezi s ovim objektom. Svi su imali priliku da se uhvate u koštac sa problemima kao što su neriješeni imovinsko-pravni odnosi. Sve smo državi platili i sve idemo legalno. Sistem treba svoje da radi i državi treba svaki fening platiti. Svi prije mene koji su pregovarali kada su dobili ponude odustali su zbog pravnih zavrzlama i finasijskih problema. Pojavile su se spekulacije da sam nekom dao pare. Niko od Vojvode nikad nije dobio marku niti će je uzeti. Država neka radi svoje, mi ćemo izgraditi i država neka sve kontroliše – kaže na početku razgovora za Faktor Muhamed Ušanović.

 

Rušenje Plavog zamka počelo je 2015. godine, a protekle sedmice objekat je u potpunosti srušen i uklonjen.

 

- Srušilo smo jedno ruglo Sarajeva. Sve je bilo u ruševnom stanju. U posljednje vrijeme to je bilo leglo narkomana i gdje su se skupljali migranti i spavali. Bilo je deset tona smeća. Na ovom mjestu pravimo, prema mom mišljenju, a i tvrdim odgovorno, jednu od najljepših i najkvalitetnijih zgrada u Sarajevu i u BiH. To je poslovno-stambeni objekat sa dvije podzemne garaže, gdje će biti 43 stana i oko 1.300 kvadrata poslovnih i kancelarijskih prostora. Ovaj objekat imat će sedam spratova. Na prvom su poslovni prostori, na drugom kancelarijski, a ostalih 5 stanovi – kaže Vojvoda.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(Faktor, DEPO PORTAL/rm)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 48

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još