NOVO POJAČANJE

'Dugo sam solirao, važno je udruživati se u liberalnu ljevicu': Damir Nikšić pristupio Klubu Naše stranke u Skupštini KS

Front17.11.21, 15:08h

'Dugo sam solirao, važno je udruživati se u liberalnu ljevicu': Damir Nikšić pristupio Klubu Naše stranke u Skupštini KS
- Ja sam dugo i često 'solirao' u svojoj borbi za individualna/građanska prava i slobode, kako svoja, tako i mojih sugrađana, ali mislim da smo kao društvo došli u situaciju kojoj se mora ozbiljnije pristupiti ako se ne želimo zateći u kvazifeudalnom uređenju - poručuje Nikšić

 

 

 

Damir Nikšić, do sada nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, postao je član Kluba zastupnika Naše stranke. Razlog za priključenje Klubu Naše stranke vidi u potrebi snažnijeg udruživanja građanskih, liberalnih opcija:


- Kao jedan od osamnaest potpisnika trenutne vladajuće većine ne želim samo potvrditi svoje opredjeljenje za ovu većinu i svoju podršku trenutnom sazivu vlade, već želim pokazati i svoju opredjeljenost za građanske vrijednosti i principe, za organizovanu građansku/liberalnu ljevicu i stoga sam se odlučio priključiti Klubu Naše stranke.
Mislim da se sve raspoložive i postojeće liberalne i progresivne snage moraju udružiti, da moramo zbiti redove, da moramo smanjiti ego, a da osnaživanje, ohrabrivanje, okrupnjavanje građanske ljevice i buđenje građanske svijesti mora postati naredni trend - izjavio je Nikšić te dodao: 


- Ja sam dugo i često 'solirao' u svojoj borbi za individualna/građanska prava i slobode, kako svoja, tako i mojih sugrađana, ali mislim da smo kao društvo došli u situaciju kojoj se mora ozbiljnije pristupiti ako se ne želimo zateći u kvazifeudalnom uređenju, ako nam je stalo do bosanskohercegovačkog građanskog društva, do naših primarnih ljudskih prava, naših individualnih građanskih prava i sloboda, do toga da nam djeca ne budu sluge, vazali i podanici, već da budu 'svoji ljudi', obrazovani, prosvjetljeni i osvješteni slobodni građani!


Predsjedavajuća Kluba Naše stranke u Skupštini KS Neira Dizdarević Nikšićeve priključenje svom Klubu vidi kao izuzetno osnaženje:


- Damir Nikšić je svojim dosadašnjim radom pokazao da je jedan od najaktivnijih i najupućenijih zastupnika u Skupštini kad je u pitanju cijeli spektar tema od značaja za Kanton. Njegova energija je ono što ljude privlači, pa i ako se ne slažu s njim, pažljivo ga saslušaju. Nerijetko se nakon toga i slože. Mi smo se i prije manje-više u svemu slagali, ali smo radili odvojeno; sad kad imamo sinergiju zajedničkog rada, i njegovi i naši prijedlozi mogu biti samo bolji.“


Važno je znati da Damir Nikšić svojim pristankom na članstvo u Klubu Naše stranke nije postao i član Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još