Mediji donose nove jezive detalje

Likvidaciju 'škaljaraca' slavio s Elezom, otkriven i šesti zločin Veljka Belivuka: Odsjekli mu nožni prst, davili ga i na kraju zaklali

Hronika15.11.21, 09:33h

Likvidaciju 'škaljaraca' slavio s Elezom, otkriven i šesti zločin Veljka Belivuka: Odsjekli mu nožni prst, davili ga i na kraju zaklali
Prema optužnici protiv klana Veljka Belivuka, svaki član grupe imao je svoju ulogu. Zločine su do detalja planirali, a tijela žrtava mljeli i bacali u Dunav kao i mobilne telefone

 

 

Surovo ubistvo Nikole Mitića (33) iz Beograda biće šesti zločin za koji Tužilaštvo za organizovani kriminal ima dokaze da je počinio klan Veljka Belivuka, saznaje Blic. U naredbi za sporovođenje istrage stoji da su Mitića oteli, mučili i zvjerski ubili, nezvanično, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Senad Rešović, Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin, Vladan Draganić i Dejan Tešica.

 

Protiv ovog klana podignuta je optužnica za pet ubistava i čeka se datum pripremnog ročišta. Na čelu tročlanog sudskog vijeća biće sudija Zorana Trajković.

 

- Kako je optužnica postala pravosnažna, u ovom trenutku nije je moguće dopuniti još jednim ubistvom. Tokom suđenja tužilac će biti taj koji će zatražiti da se ona proširi za zločin nad Mitićem - pojašnjava sagovornik Blica blizak istrazi.

 

U naredbi za sprovođenje istrage, a u koju je Blic imao uvid, Mitić je otet 10. avgusta prošle godine na Dedinju.

 

- Njemu su osumnjičeni prepriječili put ispred ambasade SAD-a. Tada su ga kidnapovali i tukli sve do stadiona Partizana u Humskoj ulici. U tajnoj prostoriji su nastavili njegovo mučenje. Mitić je imao telefon sa aplikacijom “Skaj” i tada su tražili da im da šifru kako bi otkrili sa kim komunicira. Izvukli su prepisku sa Lazarom Vukićevićem (takođe ubijenim). Telefon su bacili u Dunav, a po naredbi Belivuka i Milkovića Mitić je odvezen u vikendicu u Ritopeku.

 

- Belivuk i Miljković su preko “Skaja” nastavili da komuniciraju sa članovima grupe i daju im zadatke. Prema njihovoj naredbi, Mitiću su prvo odsjekli prst na nozi, pa ga davili i na kraju zaklali - stoji u naredbi o sprovođenju istrage.

 

Mitićev automobil “hondu sivik” osumnjičeni su odvezli na Košutnjak gdje su uklonili sve tragove. Dijelove tijela ubijenog Mitića bacili su u Dunav, a prostorije su očistili varikinom.

 

Prema optužnici protiv klana Veljka Belivuka, svaki član grupe imao je svoju ulogu. Zločine su do detalja planirali, a tijela žrtava mljeli i bacali u Dunav kao i mobilne telefone.

 

O tome kako su namamili i ubili - Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoja, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Nikolu Mitića istražiteljima je mnogo pomogao član Belivukovog klana koji je pristao da bude svjedok - Bojan Hrvatin.

 

Sve pomenute žrtve su ubijali u kući strave u Ritopeku. Mučenja i zlostavljanja suparnika su snimali i slikali, te je policija uspjela da pribavi 62 fotografije. Optužnica protiv klana Veljka Belivuka broji 322 strane i potkrijepljena je dokazima koje su tokom istrage policija i tužilaštvo uspjeli da prikupe.

 

Hrvatin svjedok

 

Bojan Hrvatin, koji je učestvovao u ubistvima, trenutno ima status svjedoka.

 

- On je istražiteljima do detalja opisao kako su ubijena šestorica muškaraca. Trenutno se nalazi u kućnom pritvoru. On ne može imati staus svjedoka saradnika, ali mu sud može izreći manju kaznu - dodaje izvor Blica.

 

Likvidacija u Atini

 

Kako je Blic pisao, Tužilaštvo za organizovani kriminal trenutno vodi predistražni postupak za ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini zbog sumnji da klan Veljka Belivuka stoji i iza njega.

 

 - Sumnja se da su Dedović i Stamatović ubijeni po nalogu Radoja Zvicera. Nađena je komunikacija na “Skaju” iz koje se vidi da je Miljković bijesan, jer smatra da “sve rade” on i Belivuk, a da veći dio kolača uzima Zvicer. Miljković je u nekoliko navrata govorio Veljku da ih Zvicer “malo plaća” - dodaje izvor blizak slučaju.

 

Proslavljao ubistvo sa Elezom

 

Osuđivani kriminalac Darko Elez sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom BiH u slučaju “Lutka”, čime je osuđen na 15 godina robije. Paralelno sa tim, a kako se navodi i u saopštenju tužilaštva, dogovorio je i saradnju u istrazi sa srpskim, ali i organima BiH u rasvjetljavanju teških krivičnih djela. Elez se u Srbiji dovodi u vezu sa kriminalni klanom Velje Nevolje.

 

Saradnju Eleza i Belivuka otkrio je i snimak sa jedne od proslava u šteku Velje Nevolja na stadionu u Humskoj. Oni su, tada uz muziku i vatromet slavili likvidaciju škaljarca Alana Kožara i Damira Hadžića, saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća, koja se dogodila na Krfu 23. jula 2020. godine. Snimak dokazuje vezu između dvije kriminalne grupe, ali i brutalnost, jer su ubistva pripadnika suparnika kavačkog klana - proslavljali.

 

Osoba koja snima dio atmosfere je Slaviša Veletić Vojnik, koji slovi za Elezovu desnu ruku i najpouzdanijeg saradnika.

 

Da je Elez povezan sa grupom Velje Nevolje, ali i kavčanima, te i da je veoma dobro upućen u ono šta su ovi klanovi radili, potvrdilo je i zvanično saopštenje Tužilaštva u BiH koje je krajem marta ove godine saopštilo da je on pod istragom zbog sumnje da je sarađivao sa kriminalnom organizacijom Veljka Belivuka, kao i crnogorskog “kavačkog klana”.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!