Može im se

Zašto pošte, apoteke, Elektroprivreda i ViK i dalje rade skraćeno: Kad će institucije i preduzeća vratiti radno vrijeme od prije pandemije

Biznis Klub13.11.21, 14:27h

Zašto pošte, apoteke, Elektroprivreda i ViK i dalje rade skraćeno: Kad će institucije i preduzeća vratiti radno vrijeme od prije pandemije
Građani često iskazuju nezadovoljstvo zbog skraćenog radnog vremena institucija i preduzeća koje svakodnevno koriste, poput pošte ili apoteke

 

 

Kada su donesene radikalne mjere povodom suzbijanja širenja pandemije koronavirusa u Kantonu Sarajevo, uvela se i praksa skraćivanja radnog vremena kantonalnih institucija i preduzeća.

 

 

Danas, kada je situacija sa pandemijom dosta povoljnija u odnosu na period kada su takve mjere donesene, pojedine kantonalne institucije i preduzeća još se drže režima rada kakav je bio u jeku pandemije.

 

Građani često iskazuju nezadovoljstvo zbog skraćenog radnog vremena institucija i preduzeća koje svakodnevno koriste, poput pošte ili apoteke.

 

Ovo pitanje pokrenula i je zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bilsena Šahman.

 

- Primijetila sam ovu pojavu u Vodovodu, Pošti, Elektroprivredi, apotekama... Mnogo toga je ostalo na radnom vremenu od pandemije koronavirusa. Neke apoteke rade do pet, a subotom su zatvorene - kazala je Šahman u izjavi za Faktor.

 

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove su kazali da je skraćeno radno vrijeme regulisano internim aktima, te da se radilo isključivo o preporukama.

 

Članica Kriznog štaba Kantona Sarajevo Aida Pitić kazala je da Krizni štab nije nikada razmatrao skraćeno radno vrijeme kantonalnih institucija i preduzeća, te da su institucije i preduzeća samostalno donosile odluku o skraćenom radnom vremenu shodno procjeni epidemiološke situacije.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još