VIDEO/ Završila u komi

Inspekcija ušla u privatnu sarajevsku polikliniku u kojoj je operisana djevojčica iz Kaknja

Hronika12.11.21, 11:21h

Inspekcija ušla u privatnu sarajevsku polikliniku u kojoj je operisana djevojčica iz Kaknja
Inspektori će vršiti nadzor nad primjenom Zakona o zdravstvenoj zaštiti u pogledu angažovanja ljudskih resursa, adekvatnih prostorija i opreme, te vođenja evidencija o radu ustanove, rekao je Halilović

 

 

U slučaj djevojčice iz Kaknja koja se nakon operativnog zahvata u jednoj sarajevskoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi nalazi u teškom stanju, uključilo osim Tužilaštvoa Kantona Sarajevo, uključila se i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS, saznaje portal Avaza.

 

Angažovanja ljudskih resursa

 

 - Shodno Zakonom propisanim ovlaštenjima, Inspektori zdravstvene inspekcije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, nakon prikupljenih informacija i izvršenih analiza, danas su započeli inspekcijski nadzor poliklinike Bejtović. Inspektori će vršiti nadzor nad primjenom Zakona o zdravstvenoj zaštiti u pogledu angažovanja ljudskih resursa, adekvatnih prostorija i opreme, te vođenja evidencija o radu ustanove. Nakon detaljno izvršenog inspekcijskog nadzora, a zbog velikog interesovanja javnosti, dostavit ćemo više informacija - rekao je za Avaz Fahir Halilović, direktor Kantonalne uprava za inspekcijske poslove KS, saznaje portal Avaza.

 

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo rekla je jučer za Avaz kako se sve provjerava.

 

 - Policijski službenici MUP-a KS, a pod nadzorom dežurnog tužioca koji je taj dan i obavio uviđaj poduzimaju radnje i vrše provjere u cilju utvrđivanja svih oklonosti događaja - kaže Bavčić.

 

Ušla je na nogicama

 

Priča o dvogodišnjoj djevojčici Dženi iz Kaknja, koja je životno ugrožena nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu, a zatim dovezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje se ljekari bore za njen život, dospjela je u javnost nakon prijave roditelja. Njeni roditelji ispričali su jučer za Avaz šta se tačno desilo.

 

 - Ušla je na nogicama, sada je u komi - rekla je majka djevojčice Amila Gadžun.

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!