Zaključak sa vanredne sjednice

Vlada KS će podržati općine u saniranju šteta izazvanih poplavama 'u skladu s raspoloživim sredstvima'

Front06.11.21, 20:01h

Vlada KS će podržati općine u saniranju šteta izazvanih poplavama 'u skladu s raspoloživim sredstvima'
Vlada će, kako je poručeno, preko nadležnih službi i uprava nastaviti pratiti stanje u općinama KS, te shodno prijedlozima koji budu dostavljeni donositi odgovarajuće mjere

 

 

Vlada Kantona Sarajevo podržat će općine na području KS u saniranju šteta izazvanih poplavama, koje utvrde nadležna općinska tijela i Vlada KS, u skladu s raspoloživim sredstvima.

 

To je posljednji zaključak sa vanredne sjednice Vlade KS, koja se održava kontinuirano.

 

- Zadužuje se Direkcija za robne rezerve KS da, prema zahtjevima sa terena, dostavi iz robnih rezervi pakete sa hranom, te higijenskim i ostalim potrepštinama za potrebe stanovništva iz poplavljenih područja Ilidže i Trnova, kao i područja drugih ugroženih opština koje iskažu potrebu za tu pomoć - navodi se u zaključku Vlade.

 

Vlada će, kako je poručeno, preko nadležnih službi i uprava nastaviti pratiti stanje u općinama KS, te shodno prijedlozima koji budu dostavljeni donositi odgovarajuće mjere, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!