Novi glavni tužilac i zamjenici održali niz sastanaka sa zvaničnicima

Iz Tužilaštva BiH uvjeravaju javnost: Pocesuiranje visoke korupcije bit će prioritet u budućem radu

Front03.11.21, 19:44h

Iz Tužilaštva BiH uvjeravaju javnost: Pocesuiranje visoke korupcije bit će prioritet u budućem radu
U razgovoru sa svim zvaničnicima definisano je da je procesuiranje visoke korupcije, prioritet u budućem radu Tužilaštva BiH, te je s tim u vezi dogovoreno intenziviranje saradnje u toj oblasti, saopćeno je iz Tužilaštva BiH

 

Vršilac dužnosti glavnog tužioca Milanko Kajganić i zamjenici Diana Kajmaković i Ismet Šuškić održali su u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine sastanke s direktorima policijskih agencija, Uprave za indirektno oporezivanje i Kancelarije za reviziju BiH, sa kojima je dogovorena direktna i otvorena komunikacija u svim linijama rada u cilju postizanja što boljih radnih rezultata u jačanju vladavine prava.

 

Odvojeni sastanci su održani s direktorom SIPA-e Darkom Ćulumom, direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem i njegovim saradnicima Draganom Kulićem i Vladimirom Popovićem, direktorom UIO Mirom Džakulom i saradnicom Danijelom Jozić, kao i glavnim revizorom Kancelarije za reviziju BiH Hrvojem Tvrtkovićem i njegovim zamjenicima Jasminom Pilicom i Rankom Krsmanom.
                               

Na sastancima su razmijenjena mišljenja o mogućnostima poboljšanja komunikacije i operativne saradnje između tih institucija, sa kojima Tužilaštvo BiH ima intenzivnu saradnju u procesuiranju krivičnih djela iz nadležnosti Tužilaštva BiH.

 

U razgovoru sa svim zvaničnicima definisano je da je procesuiranje visoke korupcije, prioritet u budućem radu Tužilaštva BiH, te je s tim u vezi dogovoreno intenziviranje saradnje u toj oblasti, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!