VIDEO/ Ministar unutrašnjih poslova RS za RTRS

Lukač uvjerava kako je svima dosta rata: Ne znam ni jednog političara kojem je sin bio u borbi

Hronika29.10.21, 10:03h

Lukač uvjerava kako je svima dosta rata: Ne znam ni jednog političara kojem je sin bio u borbi
Oni koji to žele nek izaberu dvije planine, Igman ili Manjaču, i neka ratuju za svoje ideje, ali siguran sam da ih neće biti više od nekoliko stotina. Neka prestanu plašiti građane. Ovom narodu je dosta rata, rekao je Lukač

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač prokomentarisao je sve aktuelnije pozivke i spominjanje riječi rat rekavši kako bi sve neodgovorne izjave pojedinih političara trebale biti sankcionisane.

 

- U Republici Srpskoj to niko nije rekao, i drago mi je zbog toga. A, oni koji to žele nek izaberu dvije planine, Igman ili Manjaču, i neka ratuju za svoje ideje, ali siguran sam da ih neće biti više od nekoliko stotina. Neka prestanu plašiti građane. Ovom narodu je dosta rata - rekao je Lukač za RTRS.

 

Lukač navodi kako priče o ratu trebaju prestati jer pričom o ratu niko ne može uslovljavati mir.

 

- Niko ne može da tuđim sinovima prijeti bilo kome i ratuje. Ako je i jedan političar spreman u ovom trenutku da kaže da je spreman da pošalje svoga sina da ratuje, neka izađe i to kaže javno - istakao je Lukač.

 

On ističe kako niko nema razloga za brigu jer nikome više nije stalo da nekome otme teritoriju ili proširi svoje granice, jer je i ovo što je sada ostalo svakim danom sve praznije. Međutim, on predlaže da bi neodgovorne pojedince koji imaju ratnohuškačke izjave narod trebao kaznii na izborima.

 

O tome da rat nije opcija Lukač govori i iz svog iskustva, kada je "sa 22 godine stao na branik otadžbine", javlja RTRS.

 

- Imamo iskustvo iz proteklog rata koji nije nikome ništa nije dobro donio. Ne znam ni jednog političara iz ratnog doba, a da mu je sin bio učesnik rata. Na svim primjerima koje imamo iz našeg iskustva, ta generacija političara je gurnula mlade ljude, zašto i sada da dozvolimo da poslije hiljade mrtvih, stotine hiljada raseljenih, isti ili neki novi političari šalju mlade ljude da ginu. Ko to može da dozvoli? A sigurno ako bi neko ginuo za te lude ideje, da bi njihovi sinovi ponovo bili na sigurnom. Zato ne smijemo dozvoliti takav scenario - jasno je poručio Lukač.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još