Visoki predstavnik u Predsjedništvu BiH

Schmidt se susreo s Komšićem i Džaferovićem: 'Teško stečeni mir i napredak ne mogu biti dovedeni u pitanje'

Front28.10.21, 18:11h

Schmidt se susreo s Komšićem i Džaferovićem: 'Teško stečeni mir i napredak ne mogu biti dovedeni u pitanje'
Schmidt je izrazio spremnost šire međunarodne zajednice da pruži svoju pomoć, ali je naglasio da je otvoreni dijalog između lidera i političara imperativ za smanjivanje tenzija

 

Visoki predstavnik Christian Schmidt sastao se s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem kako bi s njima razgovarao o trenutnim izazovima s kojima se zemlja suočava i potencijalnim rješenjima, saopćeno je iz OHR-a.

 

U tom kontekstu, izrazio je spremnost šire međunarodne zajednice da pruži svoju pomoć, ali je naglasio da je otvoreni dijalog između lidera i političara imperativ za smanjivanje tenzija, te je naglasio potrebu da se svi predstavnici bezuslovno vrate u državne institucije i deblokiraju njihovu funkcionalnost.

 

U saopćenju se navodi da je visoki predstavnik naglasio da teško stečeni mir i napredak postignut tokom posljednjih 26 godina ne može biti doveden u pitanje, a svi izabrani političari trebaju poštivati položenu zakletvu i obećanja data građanima kada su se obavezali da će raditi u njihovom najboljem interesu.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!