Govorit će o aktuelnoj političkoj situaciji

Počela sjednica Predstavničkog doma PSBiH, Schmidt se obraća poslanicima

Front28.10.21, 12:32h

Počela sjednica Predstavničkog doma PSBiH, Schmidt se obraća poslanicima
Schmidt je ranije zatražio dopuštenje za obraćanje na sjednici i govori o aktuelnoj političkoj situaciji, a u pismu je napisao da bi u Predstavničkom domu trebalo razgovarati o sve većim političkim tenzijama kao i njegovim stavovima i prioritetima za budućnost

 

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine počela je danas u Sarajevu, a na njoj se državnim poslanicima obraća visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt.

 

Schmidt je ranije zatražio dopuštenje za obraćanje na sjednici i govori o aktuelnoj političkoj situaciji, a u pismu je napisao da bi u Predstavničkom domu trebalo razgovarati o sve većim političkim tenzijama kao i njegovim stavovima i prioritetima za budućnost.

 

Međutim, u BiH još traje blokada rada bh. institucija budući da politički predstavnici bh. entiteta Republika Srpska koji su izabrani u državne institucije odbijaju učestvovati u radu institucija te ne prisustvuju ni današnjoj sjednici.

 

Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) službeno su 27. maja imenovali Schmidta za visokog predstavnika, nakon što ga je za to mjesto kandidirala Njemačka. Zvanično je dužnost preuzeo 1. augusta.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!