FUP-ova munjevita akcija u Sarajevu

Dvije osobe uhapšene zbog iznude: Sportisti poznatog sarajevskog kluba oduzeli sat od 120.000 eura i dokumente od 'porschea'

Hronika27.10.21, 15:00h

Dvije osobe uhapšene zbog iznude: Sportisti poznatog sarajevskog kluba oduzeli sat od 120.000 eura i dokumente od 'porschea'
Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici FUP-a su izvršili pretres pokretnih stvari koje pomenute oosobe koriste, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela, skupocijeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke porsche panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela

 

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo jučer su izveli brzu akciju pod nazivom „Korner“ na području Sarajeva. Tom prilikom slobode su lišene dvije osobe, V.B. (1998.) i M.B. (1980.). Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Iznuda“ a od ranije su poznati pravosudnim organima.

 

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici FUP-a su izvršili pretres pokretnih stvari koje pomenute oosobe koriste, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela, skupocijeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke porsche panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela. Uhapšeni se sumnjiče se da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura, te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo u čemu su spriječeni.

 

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije uhapšeni će u zakonskom roku biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Akcija Federalne uprave policije je izvršena uspješno u veoma kratkom vremenskom periodu od nekoliko sati, s korištenjem minimalnih resursa. Policijski službenici Federalne uprave policije će nastaviti rad po ovom predmetu, saopćeno je iz FUP-a.
 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još