Neprimjeren rječnik

Pogubio živce: Dodik u prisustvu patrijarha Porfirija Borenoviću rekao 'Aj'd, ne s*ri'!?

Front24.10.21, 13:35h

Pogubio živce: Dodik u prisustvu patrijarha Porfirija Borenoviću rekao 'Aj'd, ne s*ri'!?
Borenović je navodno prekinuo Dodika u elaboraciji i biranim riječima se obratio patrijarhu kazavši da to nije tako, što se Dodiku nije svidjelo

 

Posjeta srpskog patrijarha Porfirija Banjoj Luci imala je osim duhovne i drugi karakter, koji se dešavao u Vladičanskom dvoru gdje je bila kafa za drage goste a potom i večera za odabrano društvo iz Crkve i politike.  


Kako BN saznaje iz krugova bliskim crkvenim velikodostojnicima, a o čemu se priča po Banjoj Luci, ukoliko toliko, opuštenoj atmosferi nezaobilazna tema bila je aktuelno-politička situacija tokom koje je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokušao da svoje najnovije poteze približi patrijarhu, navodeći da je "sada momenat da Republika Srpska se odvoji od muslimana i BiH", tvrdeći da je postalo neizdrživo jer "nam oni oteše sve, zemlju, vodu..."


Kazao je da problem prave i zapadnjaci, ali, kako je naveo, i neki Srbi, koje oni podržavaju...


Kako tvrdi izvor BN-a, na Dodikovu priču oštro je reagovao predsjednik PDP-a Branislav Borenović, koji se našao u tom društvu.


Borenović je navodno prekinuo Dodika u elaboraciji i biranim riječima se obratio patrijarhu kazavši da to nije tako, što se Dodiku nije svidjelo.


Međutim, kako tvrdi izvor BN-a, koji se našao na tom mjestu, Borenović je izrekao nekoliko rečenica koje su bila kontra Dodikovim, koji ga je pokušavao prekinuti dovikujući mu, "šta ti znaš" i tako sve, kaže, u Dodikovom maniru...


Rasprava i razgovor je trajao "malo Dodik, malo Borenović, a u to su se uključili i drugi prisutni, dok u jednom momentu Dodik nije rekao Borenoviću i to pred patrijarhom i ostalim crkvenim velikodostojnicima: "Aj'd, ne s*ri"!


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još