KONAKOVIĆ O INCIDENTU U SKUPŠTINI KS

U prljavoj političkoj areni važno je istinom razbijati laži: Evo zašto Zahiragiću nije dozvoljeno da podnese prijavu Etičkom vijeću

Front23.10.21, 11:27h

U prljavoj političkoj areni važno je istinom razbijati laži: Evo zašto Zahiragiću nije dozvoljeno da podnese prijavu Etičkom vijeću
U prljavoj političkoj areni u kojoj se ne biraju sredstva za borbu, veoma je važno istinom razbijati laži. Destruktivna i nervozna opozicija potpuno gubi kontrolu, spinuje i izmišlja kako do sad niko nikad nije - piše Konaković

 

 

 

- U prljavoj političkoj areni u kojoj se ne biraju sredstva za borbu, veoma je važno istinom razbijati laži.
Destruktivna i nervozna opozicija potpuno gubi kontrolu, spinuje i izmišlja kako do sad niko nikad nije.
Zato je važan ovaj post našeg Okerić Ede
- napisao je Elmedin Konaković na svom Facebook profilu reagujući na jučerašnja dešavanja u Skupštini Kantona Sarajevo i incident koji se odigrao između satupnika Amela Mekića i Harisa Zahiragića.


Konaković je priložio post Elvedina Okerića, predsjedavajućeg Skupštine KS, u kojem zastuonik NIP-a pojašnjava zašto nije dozvolio zastupniku SDA, Harisu Zahiragiću, da podnese prijavu Etičkom vijeću na samoj sjednici...


- Svako o sebi najbolje kaže kakav je...
S obzirom da me zastupnik Mahir Dević danas u nekoliko navrata prozivao u medijima kako se ponašam diskriminatorski, nestručno, tendenciozno, partijski i kako nisam dozvolio zastupniku Zahiragiću da podnese prijavu Etičkom vijeću na samoj sjednici, što je bio razlog njihovog napuštanja sjednice.


"Pazite! on danas nije dozvolio kolegi Zahiragiću da pokrene inicijativu prema Etičkoj komisiji da prijavi njegovog kolegu Mekića..."
Tacno je propisano kako se podnosi prijava Vijeću. Pismeno na protokol a ne na sjednici Skupštine. Član 10. stav 3) Poslovnika o radu Etičkog vijeća.


Da budem jasan, ne podržavam nikakvu vrstu nasilja. Posao zastupnica/ka u Skupštini Kantona Sarajevo je da svoj posao rade odgovrno u skladu sa propisima, a ne populistički i neodgovorno se ponašati u najvećem zakonodavnom tijelu pljuvanjem po drugima. Nismo mogli birati s kim ćemo sarađivati u Skupštini Kantona Sarajevo, ali sve što nanosi štetu treba pokušati zaustaviti - naveo je Okerić u svom FB postu.

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 78

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još