VIDEO/ UZALUDAN GLAS RAZUMA U SKUPŠTINI RS

Trivić: 'Ljudi, ovo je crvena linija! Ovo nije ukradeni novac, vi ovim ugrožavate vlastiti narod!'

Front20.10.21, 19:54h

Trivić: 'Ljudi, ovo je crvena linija! Ovo nije ukradeni novac, vi ovim ugrožavate vlastiti narod!'
- Vi ovim zakonom ne rješavate pitanje nabavke medicinskog kiseonika za bolnice, koji je lijek - rekla je Jelena Trivić, navodeći da se pokušava afera kiseonik prebaciti na političko pitanje

 


Poslanica PDP-a Jelena Trivić pokušala je danas biti "glas razuma" Narodnoj skupštini Republike Srpske.


U raspravi prije izglasavanja Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS, ona je rekla da je sramna informacija koju je resorno ministarstvo dostavilo NSRS.


- Vi ministre i Vi predsjedniče NSRS ovim prikrivate zločin i kriminal - kazala je Trivić te dodala da će oni morati snositi odgovornost za sve ovo.


- Vi ovim zakonom ne rješavate pitanje nabavke medicinskog kiseonika za bolnice, koji je lijek - rekla je Jelena Trivić, navodeći da se pokušava afera kiseonik prebaciti na političko pitanje.


Ustvrdila je i da ministar zdravlja prikriva informacije, koje su zvanične, u vezi afere "kiseonik".


- Ljudi, ovo je crvena linija, ovo nije ukradeni novac, ovo je ugrožavanje vlastitog naroda! - povikala je u jednom trenutku Trivićeva i navela da će se utvrditi svačija odgovornost, jer je, kako je kazala, konačno počelo da radi tužilaštvo.


Njeno izlaganje pogledajte u video snimku...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 49

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još