Haos na Skupštini RS

Dodik i Špirić formirali Agenciju za lijekove BiH koju sada ukidaju! Jesu li tada bili bolesni ili smo mi sada ludi?!

Front20.10.21, 15:06h

Dodik i Špirić formirali Agenciju za lijekove BiH koju sada ukidaju! Jesu li tada  bili bolesni ili smo mi sada ludi?!
- Da li je Špirić tada bio lud ili smo mi sada ludi. Nešto ovde ne štima. Što su to radili ako su smatrali da ćemo ovo doživjeti danas i kome oni podvaljuju? Ako su Dodik i Špirić bili zdravi na dan potpisivanja sporazuma, onda su danas bolesni - izrevoltirano je reagovao Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u NSRS

 

 


Agenciju za lijekove BiH, koju sada hoće da ukidaju, su 2009. godine formirali i potpise na to stavili dva ključna čovjeka SNSD-a Milorad Dodik i Nikola Špirić, kazao je danas Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u NSRS.

 


On je na posebnoj sjednici Narodne skupštine upitao šta se to promijenilo u odnosu na dan 30. april 2009. kada je Milorad Dodik bio predsjednik Vlade Republike Srpske, a Nikola Špirić predsjedavajući Vijeća ministara BiH.


- Da li je Špirić tada bio lud ili smo mi sada ludi. Nešto ovde ne štima. Što su to radili ako su smatrali da ćemo ovo doživjeti danas i kome oni podvaljuju? Ako su Dodik i Špirić bili zdravi na dan potpisivanja sporazuma, onda su danas bolesni - kazao je Stanić.


On je istakao da na potpisu Sporazuma o stvaranju uslova za uspostavljanju Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH stoji potpis Nikole Špirića.


On je rekao da je Agenciju za lijekove SNSD-e popunio svojim kadrovima.


- Ti ljudi su zaposleni po partijskoj liniji i bez konkursa. Kada treba puniti institucije BiH kadrovima SNSD-a onda su one njima dobre - istakao je Stanić.


On je poručio da rješenje koje vezano za Agenciju za lijekove sada predlaže vlast neće ništa promijeniti.


Stanić kaže da informacija o nabavci kiseonika, koja se danas našla pred poslanicima NSRS, skriveno nastoji prikriti pravu istinu o kriminalu učinjenu u aferi snadbijevanja zdravstva tehničkim kiseonikom, što je, navodi Stanić, za posljedice imalo veliki broj smrtnih slučajeva.


Poručio je da svi koji nisu radili regularno i koji su odgovorni za aferu kiseonik treba da odgovaraju.


- Svi koji su radili kriminal će odgovarati i ta vremena će veoma brzo doći. Nema više tužioca koji je štitio te ljude - poručio je Stanić, prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još