Sjednica VSTV-a

Gordana Tadić smijenjena s funkcije glavne tužiteljice Tužilaštva BiH: Evo koliko članova je glasalo za smjenu, a koliko protiv

Hronika20.10.21, 12:02h

Gordana Tadić smijenjena s funkcije glavne tužiteljice Tužilaštva BiH: Evo koliko članova je glasalo za smjenu, a koliko protiv
Gordana Tadić će, kako je ranije odlučeno, biti premještena na mjesto tužiteljice državnog tužilaštva

 

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) potvrdilo je danas odluku Drugostepene disciplinske komisije za tužioce VSTVBiH, i tako donijelo konačnu odluku o smjeni Gordane Tadić s mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

 

Za smjenu je glasalo šest, pet članova je bilo “protiv”, a jedan suzdržan.
 

Gordana Tadić će, kako je ranije odlučeno, biti premještena na mjesto tužiteljice državnog tužilaštva.

 

Drugostepena disciplinska komisija je 23. septembra izglasala smjenu Gordane Tadić.

 

Prvostepena komisija je utvrdila da postoji disciplinska odgovornost “zato što je propustila postupiti u skladu sa relevantnim odredbama pravilnika o TCMS-u i zaključku Vijeća od 17. i 18. decembra 2014. godine, kojim VSTV BiH zadužuje glavne tužioce u BiH da u svojim institucijama obezbijede dodjeljivanje predmeta svim tužiocima putem TCMS-a”.

 

(FENA/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još