Ohrabrujuće vijesti

Doktor otkrio nove informacije o zdravstvenom stanju trudnice iz Sarajeva koja je helikopterom transportovana u Zagreb

Hronika20.10.21, 11:10h

Doktor otkrio nove informacije o zdravstvenom stanju trudnice iz Sarajeva koja je helikopterom transportovana u Zagreb
-Zahvaljujući velikom prijateljstvu prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, generalnog direktora Opće bolnice i ljekara u Hrvatskoj, trudnica je izmještena iz Sarajeva u Zagreb, jer bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" ne posjeduje ECMO uređaj, rekao je dr. Barušić

 

-Trudnica iz Sarajeva, koja je u 21. sedmici trudnoće oboljela od teškog ARDS-a (respiratornog distres sindroma) radi neophodnog tretmana na ECMO aparatu izmještena u subotu iz sarajevske Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", u Zagreb, više ne koristi pomoć respiratora prilikom disanja -  potvrdio je to emisiji HRT-a Zoran Barušić, zamjenik direktorice Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", u kojoj je na liječenju 31-godišnja trudnica iz Sarajeva.

 

-Zahvaljujući velikom prijateljstvu prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, generalnog direktora Opće bolnice i ljekara u Hrvatskoj, trudnica je izmještena iz Sarajeva u Zagreb, jer bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" ne posjeduje ECMO uređaj. U ovom trenutku nemam dozvolu porodice trudnice iz Sarajeva da nešto više govorim o njenom zdravstvenom stanju, ali ću samo kazati jednu ohrabrujuću vijest, ona više ne koristi pomoć respiratora prilikom disanja. Dodat ću da je u stabilnom stanju, kazao je Zoran Barušić za HRT.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još