Njemački trgovački lanac

Lidl počeo tražiti prve radnike u BiH, objavili konkurs za pozicije u Sarajevu: Nude atraktivna primanja

Biznis Klub20.10.21, 11:00h

Lidl počeo tražiti prve radnike u BiH, objavili konkurs za pozicije u Sarajevu: Nude atraktivna primanja
Ono što nude zaposlenicima su: atraktivna primanja, sveobuhvatno uvodno školovanje, rad u pozitivnom i dinamičnom okruženju, moderno radno okruženje i osobno usavršavanje i razvoj

 

Njemački trgovački lanac Lidl je službeno u Bosni i Hercegovini registriran u martu ove godine, a sada su raspisali i konkurs za prve radnike koje će primiti u Sarajevu.

 

Ova kompanija za početak traži ukupno dva zaposlenika za pozicije "Suradnik u odjelu zapošljavanja" i "Suradnik za Global Mobility". Ono što bi ove osobe trebalo da rade je vođenje kompletnog procesa zapošljavanja od traženja kandidata do provjere i primanja, odnosno drugi zaposleni bi trebalo da radi na imigracijsko-pravnim odredbama, komunikaciji radnika u BiH s onima van granica države i slično.

 

Iz Lidla traže da radnik na ovoj poziciji ima minimalno srednju stručnu spremu i dvije godine iskustva u istom ili sličnom poslu, dobro poznavanje engleskog jezika, dok su poznavanje njemačkog jezika naveli kao prednost.

 

Ono što nude zaposlenicima su: atraktivna primanja, sveobuhvatno uvodno školovanje, rad u pozitivnom i dinamičnom okruženju, moderno radno okruženje i osobno usavršavanje i razvoj.

 

Detaljne informacije o ovim konkursima za posao možete pronaći na stranici MojPosao.ba. Natječaji su otvoreni do 30. oktobra ove godine.

 

Ovim budućim radnicima Lidla radno mjesto bi trebalo biti Maglajska 1, u sarajevskoj općini Centar s obzirom na to da je firma registrirana upravo na ovoj lokaciji.

 

(Bljesak.info, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!