VIDEO/ FAHRUDIN RADONČIĆ NA VRUĆOJ STOLICI KOD HADŽIFEJZOVIĆA

Samo da porazimo Izetbegovića... Podržali bismo Nikšića za Predsjedništvo, Konaković je još mlad, ima vremena

Front16.10.21, 20:43h

Samo da porazimo Izetbegovića... Podržali bismo Nikšića za Predsjedništvo, Konaković je još mlad, ima vremena
"Mislim da je gospodin Nikšić odličan kandidat. Treba da vidimo stavove Trojke. Podržali bismo Nikšića. Konaković je još mlad, za njega ima vremena. Neki su predlagali i moju kandidaturu..."

 

 

 

 

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić gostovao je u večerašnjem izdanju Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem.


Između ostaloga govorio je ponajviše o trenutno političkoj krizi koja se dešava u BiH, ali i o potencijalnom kandidatu za člana Predsjedništva.


- Kandidat za člana predsjedništva treba da bude jedinstven, da opozicija da jednog kandidata. Želim da se zaustavi brutalna krađa. Želim da porazimo Izetbegovića. Ukoliko bi on nastavio upravljati BiH, to bi bilo opasno za Bošnjake. Bakir nema kapacitet ni viziju! Pregovori se još vode. SDP i SBB imaju odličnu saradnju, mislim da je gospodin Nikšić odličan kandidat. Treba da vidimo stavove Trojke. Podržali bismo Nikšića. Konaković je još mlad, za njega ima vremena. Neki su predlagali i moju kandidaturu. Mislim da je to elaborirana priča. Treba tražiti adekvatnog kandidata da BiH dobije novo Predsjedništvo. Mislim da Zvizdić može formirati svoj politički projekat - smatra Radončić.


Govoreći o lideru SDA, Radončić je stava da "Izetbegović u zadnjih 30 godina nije dokazao da može voditi Bošnjake".


- Rahmetli Alija nikada nije imao ovakvu retoriku. Ne možete poslati dvojicu emisara. Koalicija SDA – SBB – DF je napravljena da napravimo protutezu Dodikovoj agresivnosti. Gospodin Izetbegović ima primjedbu da ukoliko bi on napravio bilo kakav ustupak pri izmjeni Izbornog zakona – to bi njega poremetilo kao kandidata za člana Predsjedništva - navodi Radončić.


Na pitanje o Izbornom zakonu, odgovara:


- Ako ne dobijemo Izborni zakon do kraja godine, zemlja će se naći u dosta težoj situaciji nego sada. Nisam za to da Izetbegović razgovara sam sa Dodikom. Oni su već razgovarali u četiri oka. Odlazak Izetbegovića u Banju Luku je pokušaj da se pomogne Dodiku. On je jučer pomogao Dodiku. Sve zavisi šta velike sile hoće. Ono što oni hoće – to će se dogoditi u BiH. Bošnjaci su platili najveću cijenu na Balkanu.


Komentirajući posljednje poteze Milorada Dodika, lider SBB-a kaže:
 

- Dodik je u teškoj situaciji. RS je prva po smrtnosti od korona virusa. On je u ozbiljnoj situaciji. Uhapšen je njegov sestrić. Moguće je da se on želi osvetiti tužiteljima. Zemlje potpisnice Dejtona trebaju garantovati sigurnost. Međunarodna zajednica je na prekretnici. Mi sami ne možemo riješiti neke stvari. Komšić proglašava Dodika luđakom. To se govorilo i za Miloševića, pa su nas doveli do genocida. Bolje da se u Beogradu razgovara sa Vučićem da urazumi Dodika.


 


(DEPO PORTAL/ad)


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 80

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još