gdje nestade 'zaštitnik hrvata'

Lukava strategija: Dragan Čović šutio je i za Mladića i Karadžića... Pa što ne bi i za Dodika!

Front16.10.21, 21:18h

Lukava strategija: Dragan Čović šutio je i za Mladića i Karadžića... Pa što ne bi i za Dodika!
Dodika ti Srbi ne zanimaju, baš kao ni Čovića 200.000 Hrvata iz RS koje je Karadžić provodeći politiku etničkog čišćenja protjerao

 

 

Izvor: Patria

Piše: Amina Čorbo-Zećo


Čak i najveće skeptici koji su vjerovali kako se lider HDZ BiH Dragan Čović neutemeljeno kritizira u medijima zbog kriminala, te da mu se sve podmeće jer je on jedini i istinski borac za ravnopravnost Hrvata u BiH, svojom znakovitom šutnjom na posljednja razarajuća djelovanja Milorada Dodika spram BiH, dokazao je da ga BiH kao suverena država i ne zanima previše.


'Zaštitnik Hrvata' i 'nositelj evropskih vrijednosti' šutio je i ranije i to kada su se u Hagu izricale presude političkom i vojnom rukovodstvu Republike Srpske.


Šutio je predsjednik HDZ-a BiH u novembru 2017. godine kada je balkanskom krvniku Ratku Mladiću izrečena prvostepena presuda doživotne robije zbog genocida, ratnih zločina.


Sve je bilo jednako i u slučaju kod presude Radovanu Karadžiću.


Tek mjesec poslije izrečene presude, na jednoj press konferenciji, novinari su pokušali od njega iznuditi pojašnjenje, ali je on vješto izbjegao, kazavši kako on tu nema šta komentirati.


- Presudu Karadžiću nemam šta komentirati. Nisam do sada komentirao niti jednu takvu presudu osim one Prliću i ostalima. Ostat ću na tome – kazao je Čović.


A, kako je kometirao UZP i Prlića bolje da je i tada šutio.


Ova sadašnja šutnja, na ratne pohode Dodika, znak je da Čović lukavo radi na ostvarenju plana koji su započeli njegov politički idol Franjo Tuđman i Slobodan Milošević dijeljenjem države Bosne i Hercegovine u Karađorđevu. Uz sve dobrano štiti glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić, koja još ne potpisuje nalog za procesuiranje Dodika, iako su četiri tužioca podnijela takav zahtjev.


Lider HDZ BiH je u potpunosti preuzeo kontrolu nad svim javnim kompanijama u čijem nazivu je HZHB, te kompletnu finansijsku vertikalu u državi. Federalnu vladu vrti oko malog prsta, treba mu još Izborni zakon po njegovoj mjeri i on je posao završio.


Uz vlastitu teritoriju imati i ekonomsku moć, a onda nastaviti obmanjivati Hrvate da jedino on i HDZ BiH su spas i sigurno utočište od neravnopravnosti i prepadati ih majorizacijom od strane Bošnjaka, Čovićev je jedini cilj.


I opet je tu itekako značajna Dodikova uloga. Primjerice, u cijelu priču o Mostaru, nijednom se Čovićev partner iz RS nije oglasio po pitanju zaštite nekoliko hiljada Srba koji žive u ovom gradu.


Dodika ti Srbi ne zanimaju, baš kao ni Čovića 200.000 Hrvata iz RS koje je Karadžić provodeći politiku etničkog čišćenja protjerao.


Sigrna sam da imaju plan i u ovom slučaju kada Dodik prevršava svaku mjeru u svom pohodu 'otcjepljenja'.

 

(Patria/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 128

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još