Neće podržati radikalne mjere

PDP: Najveći neprijatelj RS-a je režim SNSD-a, Dodik nema podršku za stvaranje haosa u BiH

Front12.10.21, 20:57h

PDP: Najveći neprijatelj RS-a je režim SNSD-a, Dodik nema podršku za stvaranje haosa u BiH
Dodaju da Predsjedništvo PDP smatra da je odluka Ustavnog suda BiH, prema kojoj pojedine odredbe Zakona Republike Srpske o šumama nisu u skladu sa Ustavom BiH, nepotrebna i loša, te da će Republika Srpska i dalje nastaviti da, preko svojih institucija i javnih preduzeća, upravlja ovim važnim resursom

 

PDP neće podržati nijednu političku inicijativu ili prijedlog, koji za Republiku Srpsku predstavljaju put u neizvjesnost i mogu da ugroze njen mir i stabilnost, te koje građane Republike Srpske vode u izolaciju i u otvoreni konflikt, saopštili su iz PDP-a nakon sjednice Predsjedništva te stranke.

 

"Smatramo da prijedlozi Milorada Dodika i SNSD-a, koji najavljuju radikalne mjere, nemaju ničiju podršku i očigledno je da za cilj imaju stvaranje sukoba i političkog haosa u Republici Srpskoj i BiH", navodi se, između ostalog u zaključima Predsjedništva PDP-a.

 

Dodaju da Predsjedništvo PDP smatra da je odluka Ustavnog suda BiH, prema kojoj pojedine odredbe Zakona Republike Srpske o šumama nisu u skladu sa Ustavom BiH, nepotrebna i loša, te da će Republika Srpska i dalje nastaviti da, preko svojih institucija i javnih preduzeća, upravlja ovim važnim resursom.

 

"Što se tiče skupštinske rasprave o ovoj temi, Predsjedništvo PDP smatra da je neophodno da se prije najavljene posebne sjednice NS RS o ovoj odluci Ustavnog suda BiH provede rasprava o implementaciji dosadašnjih zaključaka na posebnim sjednicama, pogotovo onih koji se odnose na sjednice o odluci Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu i o nametnutom tzv. Inzkovom zakonu. Narodna skupština Republike Srpske mora biti institucija čiji se zaključci provode, a politički stavovi i odluke uvažavaju i imaju težinu, institucija sa kojom niko ne smije da se igra i da je koristi za dnevno-političke potrebe", ističu iz PDP-a i dodaju da u ovom trenutku najveća opasnost za RS, njenu budućnost i razvoj, ekstremno visok nivo korupcije u institucijama RS i veliki broj kanala kojim se ogromni milionski iznosi godinama izvlače iz budžeta RS u privatne džepove.

 

"PDP naglašava da najveći prioritet Srpske mora biti borba protiv korupcije u svim dijelovima društva i daje punu podršku pravosudnim i policijskim organima RS da sva kriminalna djela visoke korupcije istraže do kraja i kazne odgovorne. Posebno tražimo jasne odgovore u aferi 'Kiseonik', koja je šokirala i  uznemirila javnost, jer je prema dostupnoj dokumentaciji RS godinama nabavljala lijek medicinski kiseonik od neovlaštenih firmi, koje nisu imale dozvolu za promet lijekova, čime su ugroženi životi i zdravlje velikog broja ljudi u svim dijelovima RS", navode iz PDP-a i dodaju da pokušaji SNSD-a da krivicu za svoj nemar prebace na druge, one koji su ukazali na postojanje nepravilnosti, posebno direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka, jalov je pokušaj da skinu odgovornost sa svojih funkcionera, prije svega ministra zdravlja u Vladi Srpske i direktora UKC RS.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još