VOJIN MIJATOVIĆ/ prvi veliki skup za odbranu države

SDP više neće čekati nikoga! Ugrožen je ustavno-pravni poredak BiH, krećemo u akciju!

Front12.10.21, 15:13h

SDP više neće čekati nikoga! Ugrožen je ustavno-pravni poredak BiH, krećemo u akciju!
SDP BiH pravi prvi veliki skup za odbranu Bosne i Hercegovine u Brčkom... Daosta je bilo, počinje akcija!

 

 

 

SDP BiH je donio odluku da u sklopu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u Brčkom organizuje skup sa kojeg će "jasno biti poslane poruke o nedjeljivosti države BiH i nepobitnoj ravnopravnosti svih građana na svakom pedlju BiH".

 

Tim povodom Vojin Mijatović, potpredsjednik ove partije, oglasio se na Facebooku te jasno i glasno poručio:

 

- SDP BiH više neće čekati nikoga jer je ugrožen ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine!!!

 

Juče smo zaključili i krećemo u akciju:


Tražimo hitnu reakciju svih zemalja članica PIC-a!


Tražimo od članica Socijalističke Internacionale potpunu izolaciju svih političkih aktera koji narušavaju Ustavno-Pravni poredak BiH!


25. novembra veliki skup u Brčkom za državu BiH!


Predsjednik SDP BiH će poslati pismo sa konkretnim informacijama o ugrožavanju Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini svim strankama članicama Socijalističke internacionale i Partije evropskih socijalista. To će ujedno biti i poziv za hitnim reagovanjem svih članica kroz institucije Evropske unije u smjeru zaštite suvereniteta Bosne i Hercegovine i poduzimanja mjera na sankcionisanju svih antidržavnih i antievropskih snaga u Bosni i Hercegovini.


SDP BiH će tražiti hitno održavanje odvojenih sastanaka sa Visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini, g. Christianom Schmidtom i specijalnim predstavnikom Evropske unije u Bosni i Hercegovini, g. Johannom Sattlerom sa ciljem zaštite ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, provedbe Dejtonskog sporazuma, sankcionisanja onih koji javno i otvoreno krše Ustav i sporazum, razmjene informacija o mogućim, nužnim sankcijama Evropske unije za sve dužnosnike koji krše Dejtonski sporazum i osporavaju presude međunarodnog suda za ratne zločine i Evropskog suda za ljudska prava.


U isto vrijeme SDP BiH će zatražiti održavanje hitnih sastanka sa ambasadorima država svjedoka Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini kako bi ih upozorili na moguće posljedice Dodikove retorike koja bi mogla izazvati reakciju nacionalista koji čekaju svoju priliku za obračun na svim stranama. Zbog adekvatnog odgovora na novonastalu situaciju, SDP BiH će formirati Odbor za zaštitu ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, kojeg će činiti eminentni stručnjaci iz relevantnih oblasti.


Zaključeno je kako će SDP BiH u sklopu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Brčkom organizovati skup sa kojeg će jasno biti poslane poruke o nedjeljivosti države Bosne i Hercegovine i nepobitnoj ravnopravnosti svih građana na svakom pedlju Bosne i Hercegovine - napisao je Mijatović.

 

 

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još