Trenutno zauzima deveto mjesto na UCI ranking listi

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović drugim mjestom na Svjetskom kupu u Francuskoj završila sezonu

Sport11.10.21, 11:46h

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović drugim mjestom na Svjetskom kupu u Francuskoj završila sezonu
Bila je ovo druga medalja sa Svjetskog kupa za našu takmičarku u njenoj karijeri, a to su ujedno i jedine dvije medalje za takmičare iz Bosne i Hercegovine

 

 

 

 

Lejla Tanović, najbolja bh. biciklistkinja, ujedno šesnaest puta državna i petorostruka uzastopna balkanska prvakinja, osvojila je svoju drugu medalju sa Svjetskog kupa, na utrci održanoj u Francuskoj. Tanović je nastupila na Roc d'Azur utrci i osvojila drugo mjesto iza trenutno prvoplasirane na Svjetskoj ranking listi Katazine Sosne, reprezentativke iz Litavnije. Podij je upotpunila Costanza Fasolis takmičarka iz Italije osvojivši treće mjesto.


Bila je ovo druga medalja sa Svjetskog kupa za našu takmičarku u njenoj karijeri, a to su ujedno i jedine dvije medalje za takmičare iz Bosne i Hercegovine. Utrkom u Francuskoj Tanović je završila svoju do sada najuspješniju sezonu u kojoj je osvojila ukupno osam medalja sa UCI takmičenja od čega je upisala i šest pobjeda. Trenutno zauzima deveto mjesto na UCI ranking listi, a očekuje se i dodatni napredak nakon upisa bodova.


- Izuzetno sam zadovoljna osvajanjem drugog mjesta na Svjetskom kupu u Francuskoj, iako sam dala svoj maksimum Katazina je zasluženo odnijela pobjedu. Ove sezone smo imali nekoliko teških duela u kojima sam pokazala više snage ali znala sam da je Katazina u dobroj formi i da je razlika u nijansama. Dvije medalje sa utrka Svjetskog kupa zvuči nevjerovatno te će ovo biti moja druga uzastopna sezona koju završavam u top deset na svijetu. Sada slijedi odmor te pripreme za narednu sezonu i veoma se radujem predahu jer je sezona bila iscrpljujuća - rekla je Lejla Tanović.


Utrka u Franucuskoj važi za jednu od tehničkih težih staza u kalendaru, sa dužinom od 85 kilometara i 2.200 metara visinskog uspona.


- Lejla ja dala svoj maksimum ali ovaj put nije bilo dovoljno svježine da bi odnijela pobjedu, ipak osvojila je drugo mjesto i još jednu medalju sa Svjetskog kupa. Na početku sezone Lejla je imala zdravstvenih problema sa alergijom ali uprkos izazovima ostvarila je nevjerovatne rezultate. Sada je u planu potpuni odmor a pripreme za narednu godinu počinju u novembru mjesecu. Nakon upisa bodova očekujemo dodatni napredak na UCI listi, za narednu sezonu ljestvicu sa ciljevima postavljamo još visočije - rekao je za kraj trener Amar Njemčević.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!