Nakon snimaka kako brutalno tuku migrante

Mirjana Hrga podržala hrvatske policajce: 'Svima koji misle da su postupili neprimjereno predlažem da...'

Mediji11.10.21, 08:16h

Mirjana Hrga podržala hrvatske policajce: 'Svima koji misle da su postupili neprimjereno predlažem da...'
Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno štiteći granicu Hrvatske od ilegalnih ulazaka predlažem da se jave MUP-u, navela je Hrga

 


Višednevna javna polemika o nasilju hrvatskih policajaca nad migrantima na području granica sa BiH ponukala je bivšu novinarku i nekadašnju savjetnicu Kolinde Grabar-Kitarović, Mirjanu Hrgu, da se oglasi na društvenim mrežama.

 

- Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno štiteći granicu Hrvatske od ilegalnih ulazaka predlažem da se jave MUP-u i u svojim kućama udome i odgovaraju za daljnje postupanje tih migranata - sugerira Hrga uz poruku da ona ne želi da ilegalno ulaze u njenu zemlju te da njome skitaju "bez ikakva smisla", jer na način na koji su to zamislili niti u jednu drugu zemlju neće ući.

 

mirjana-hrga-migranti


Inače, trojica od četvorice policajaca sa spornog snimka su suspendirana, a radi se o pripadnicima interventne policije PU Istarske na ispomoći PU Karlovačkoj u nadzoru granice.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 181

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još