Advokatica pjevačice sve potvrdila

Severina prijetila direktorici škole da će je zadaviti: 'Stara šepava ružna babo... Sjedit ćeš i drhtat i trest se krivonoga'

Showbizz06.10.21, 10:27h

Severina prijetila direktorici škole da će je zadaviti: 'Stara šepava ružna babo... Sjedit ćeš i drhtat i trest se krivonoga'
Direktorica Klingor na telefonski upit Slobodne Dalmacije nije htjela komentirati natpise Nacionala, dok je Severinina advokatica Jasminka Biloš potvrdila da je njena klijentica poslala te poruke

 

U novom broju sedmičnika Nacional objavljene su SMS poruke koje je Severina navodno slala Ljiljani Klinger, direktorici zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca koju pohađa njen malodobni sin Aleksandar.

 

"Moje dijete si poslala u Heinzlovu sa sedam i po godina. Pa zadavila bi te rukama, babo", "Stara šepava ružna babo", "Sjedit ćeš i drhtat i trest se krivonoga kao što sam se ja tresla kad si mi maltretirala dijete", "Stara, zovi donatora koji te uvalio u problem. Jedva čekam da te uhapse i da život provedeš kako zaslužuješ. Mog sina si maltretirala. Svi nalazi će izaći van. Samo da stigne presuda", "Napravit ću ti prosvjed ispred škole da te izbace, ne s mamama kojima djecu iz škole kupi tko stigne, nego ću okupit ljude na fejsbuku. Tvoje neistine koje si pisala ću čitati kod Šprajca. Dosta je bilo tvoje tiranije…"

 

Nacional nadalje piše kako se Ljiljana Klinger obratila ministru Davoru Božinoviću e-mailom navodeći da policija nakon njenih prijava ništa nije učinila te je napisala: "… ozbiljno se bojim za svoju sigurnost, molim Vas da mi pomognete kako ne bismo, umjesto upozorenja gospođi, morali slati brzojave sućuti".

 

Direktorica Klingor na telefonski upit Slobodne Dalmacije nije htjela komentirati natpise Nacionala, dok je Severinina advokatica Jasminka Biloš potvrdila da je njena klijentica poslala te poruke.

 

- U objavljenom članku je sadržano i obrazloženje Severininih poruka. Obrazložila ih je sama Severina, i to je suština stvari. Ljiljana Klinger nije demantirala sadržaj optužbi iako je na poruke odgovarala. Nije to učinila ni putem medija, niti je blokirala Severinin kontakt. Severina je reagirala ljutnjom kao ljudskom reakcijom na traumu za koju drži Ljiljanu Klinger odgovornom jer je intervenirala u njen privatni život i reakcija je obojena tim stanjem. Severina nije prijetila Ljiljani Klinger nekim zlom koje se goni po službenoj dužnosti niti po prijedlogu. Eventualna kaznena djela protiv ugleda i časti se gone po privatnoj tužbi pa pozivanje Vlade i Ministarstva u svoju zaštitu apsolutno nemaju zakonsko uporište.

 

(slobodnadalmacija.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još