ima li razloga za zabrinutost?

Nakon jučerašnjeg pada: Jesu li sada ugroženi podaci korisnika Facebooka?

Tehno05.10.21, 12:09h

Nakon jučerašnjeg pada: Jesu li sada ugroženi podaci korisnika Facebooka?
Facebook se oglasio i objasnio da je došlo do pada sistema zbog promjene konfiguracije, a onda su se svi povezani sistemi srušili i svijet je ostao bez aplikacija koje koristi više od milijardu ljudi

 

Šest sati trajao je pad Facebooka i s njim povezanih mreža i aplikacija za dopisivanje. Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram, sve ove aplikacija jučer nisu radile.


Facebook se oglasio i objasnio da je došlo do pada sistema zbog promjene konfiguracije, a onda su se svi povezani sistemi srušili i svijet je ostao bez aplikacija koje koristi više od milijardu ljudi.

 

Nakon ovakvih situacija, očekivano, raste zabrinutost za korisničke podatke. Dodatni razlog zbog kojeg biste se mogli zabrinuti je promjena koja se događa na čelu Facebookve tehničke službe. Nakon 13 godina, kompaniju napušta Mike Schroepfer, a na njegovo mjesto dolazi Andrew Bosworth.

 

Ipak, zasad se ne čini da su podaci korisnika bili ugroženi u jučerašnjem padu Facebooka.

 

(N1, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!