'Schmidt okončao polemiku'

Radončić: Političari koji su protiv 'Mini Šengena' u svojim životima samostalno nisu napravili ni šupu

Front05.10.21, 11:21h

Radončić: Političari koji su protiv 'Mini Šengena' u svojim životima samostalno nisu napravili ni šupu
Gospoda Komšić i Džaferović su, kao dežurne patriote i menadžerski i ekonomski nekompetentne osobe, sve to politikantski htjeli predstaviti kao politiku opasnog osvajanja Bosne i Hercegovine od strane naših regionalnih susjeda, poručuje Radončić

 

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić oglasio se na svom Instagramu. Njegov post pod naslovom 'Schmidt okončao polemiku' objavljujemo u cjelosti:

 

- Na moje izjave date u nekoliko intervjua da je “Otvoreni Balkan” odlična prilika za regionalne investicije, manje nepotrebnog čekanja na granicama, mnogo lakši međudržavni transport ljudi i roba, pokrenuta je lavina falsifikovanih tumačenja da su protiv ove ideje EU i Njemačka. A, svi mi, posljedično, protiv zvaničnog Brisela i Berlina.


Još gore, gospoda Komšić i Džaferović su, kao dežurne patriote i menadžerski i ekonomski nekompetentne osobe, sve to politikantski htjeli predstaviti kao politiku opasnog osvajanja Bosne i Hercegovine od strane naših regionalnih susjeda.


Zato je dobro da je novi Visoki predstavnik Christian Schmidt i, kao visoki njemački diplomata, dao stratešku pozitivnu ocjenu ove razvojne ideje. Time su uklonjene nepotrebne špekulacije kako je ‘Mini Šengen’ tobožnja opstrukcija Berlinskog procesa.


Upravo biznisu, otvaranju novih radnih mjesta, zaustavljanju odlaska mladih iz regiona, regionalnoj stabilnosti i saradnji trebaju nove velike investicije i infrastrukturno umrežavanje. Regionalna saradnja je najbolji odgovor na populističke svađe i ekonomsku jalovost političara koji u svojim životima nisu bili u stanju da samostalno naprave ni šupu, a o tome da su otvorili makar jedno radno mjesto da se i ne govori - poručio je Radončić.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook