Premijerka Srbije započela posjetu

Ana Brnabić stigla u Mostar, posjetila manastir i Muzej Žitomislić

Front04.10.21, 14:54h

Ana Brnabić stigla u Mostar, posjetila manastir i Muzej Žitomislić
Srbijanska premijerka večeras će otvoriti tradicionalne Šantićeve večeri poezije, a prije toga obići će i staru gradsku jezgru Mostara, te posjetiti Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru i Prosvjetinu školu srpskog jezika, istorije i kulture

 

Obilaskom manastira i Muzeja Žitomislić premijerka Srbije Ana Brnabić započela je u ponedjeljak posjetu Mostaru.

 

Tokom obilaska Brnabić je razgovarala s igumanom Danilom Pavlovićem te s direktorom Fondacije Muzej Žitomislić Dejanom Dilberovićem.

 

Iguman Danilo naglasio je kako je posjeta srbijanske premijerke manastiru Žitomislić za njih jako bitna jer je taj manastir i njegovu obnovu kontinuirano pomagala i još uvijek pomaže Vlada Srbije.

 

- Ovo je podrška Pravoslavnoj Crkvi na prvom mjestu a onda i čitavoj zajednici pravoslavnih ljudi koji ovdje dolaze. Ovaj manastir je mjesto koje je prepoznatljivo kao mjesto otvoreno za sve ljude, multikulturalno i multireligijsko i to je vidljivo kroz sve manifestacije koje radimo i u muzeju i u manastiru. Vlada Republike Srbije također ima tu vrstu politike kao što ima tu otvorenost i naša Crkva u globalu - naglasio je iguman.

 

Srbijanska premijerka večeras će otvoriti tradicionalne Šantićeve večeri poezije, a prije toga obići će i staru gradsku jezgru Mostara, te posjetiti Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru i Prosvjetinu školu srpskog jezika, istorije i kulture.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još