REAGIRANJE NA TEKST 'SKUPŠTINA, PČELE, KVISKO I OSTALI'

Jasmina Biščević Tokić: 'Ja sam doktor medicinskih nauka, dokazala sam da mi je najvažnija briga za zdravlje pacijenata!'

Front01.10.21, 18:52h

Jasmina Biščević Tokić: 'Ja sam doktor medicinskih nauka, dokazala sam da mi je najvažnija briga za zdravlje pacijenata!'
Polaganjem Hipokratove zakletve obećala sam da će mi biti najvažnija briga za zdravlje pacijenata, što sam dokazala u svom dosadašnjem radu, pa se pitam na koji će način novinar Zubčević dokazati da pomažem ljudima da dobiju fras?

 

 

 

Zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević Tokić uputila je reagiranje na tekst objavljen na portalima Nomad.ba, a prenešen i na DEPO Portalu 30. septembra ove godine, pod nazivom „Skupština, pčele, Kvisko i ostali/ Zubčević: Zastupnica SDA imala je iskren nijet šuknuti lideru NiP-a... Ali ih Konaković mariše u skupštini kao malu djecu“.


Reagiranje u cjelosti objavljuemo i nastavku:


Poštovani,


Dana 30.09.2021. godine objavljen je tekst na portalima Nomad.ba i DEPO  pod  nazivom „Skupština, pčele, Kvisko i ostali“. U navedenom tekstu je iznesen niz paušalnih ocjena i neutemeljenih konstrukcija.


U tekstu između ostalog navodite: „Doktorka Biščević-Tokić umjesto da bude humanistica, da pomaže ljudima, pomaže građanima da dobiju fras; svojim nam piskavim glasom, svojom pojavom diže pritisak i gadi život. Juče je u žaru borbe izjavila – nakon propale podvale da pročita u Skupštini, uživo u programu TV SA, „anonimno“ pismo puno teških i neprovjerenih optužbi i kvalifikacija na račun direktorice TV SA – “mi iz stranke SDA ne razumijemo gradske fraze jer ne koristimo Wikipediju već Klaića...“.


U vezi sa navedenim ukazujem Vam da me je na ovaj način autor teksta optužio da kao ljekar ne liječim ljude nego ugrožavam njihov život, te ste htjeli namjerno prouzrokovati prema meni kao doktoru medicinskih nauka nesagledive posljedice i narušiti moj ugled. Navedeno predstavlja govor mržnje i podstiče agresivno ponašanje, te me na ovaj način tretira kao nepoželjnog ljekara i osobu.


Polaganjem Hipokratove zakletve obećala sam da će mi biti najvažnija briga za zdravlje pacijenata, što sam dokazala u svom dosadašnjem radu, pa se pitam na koji će način novinar Zubčević dokazati da pomažem ljudima da dobiju fras? Ističem da sam ja doktor medicinskih nauka, te da u svojoj dosadašnjoj profesionalnoj i akademskoj karijeri sam uvijek postupala u skladu sa pravilima struke, te sam kao takva poznata i priznata kako u akademskoj zajednici, tako i u društvu u kojem živimo.


Ne samo da je napisao citat koji sam gore navela, nego me je u daljem tekstu uporedio sa vranom, citiram: „...Jučerašnja je sjednica bila na svoj način mučna, pored prelivode i manipulatora, udava, Zvonka Bajramarićula, tu su SDA vrane Dević, Zahiragić i Biščević-Tokić...“,  što je još jedna izjava koja upućuje na govor mržnje.


Imajući u vidu da ste spornim tekstom pokušali da namjerno narušite moj ugled, insistiram da ovu reakciju objavite u cijelosti kao i izvinjenje, te istu pozicionirate na način kako ste pozicionirali i sporni tekst. U protivnom upozoravam Vas da ću biti prinuđena pokrenuti sve zakonom predviđene mehanizme zaštite - navodi u svom reagiranju Jasmina Bišćević Tokić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook