Predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH upozoravaju

Najavljeno drastično poskupljenje struje u BiH, čak do 120 posto: Novi udar na privredu i građane!

Biznis Klub01.10.21, 14:12h

Najavljeno drastično poskupljenje struje u BiH, čak do 120 posto: Novi udar na privredu i građane!
Udruženje poslodavaca FBiH neće odustati od svoga stava da maksimalno povećanje cijena električne energije ne smije biti više od jednocifrenog broja

 

 

Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH postigli su saglasnost da je najavljeno poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice kako za privredu, tako i za stanovništvo i društvo u cjelini.

 

Tema sastanka bilo je najavljeno drastično povećanje cijene električne energije od 70 do 120 posto.

 

Zajednički zaključak je da je u razgovore potrebno uključiti predstavnike Vlade Federacije BiH te je dogovoreno da se u utorak, 5. oktobra/listopada 2021. godine održi zajednički sastanak predstavnika UPFBiH i Uprave JP Elektroprivreda BiH sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energetike, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.

 

UPFBiH naglašava da najavljeno povećanje cijena električne energije ne bi bio udar samo na privredu koja se tek počela oporavljati od posljedica pandemije COVID-19, nego i na stanovništvo, jer bi više cijene struje rezultirale drastičnim povećanjem cijena roba i usluga na tržištu.

 

Udruženje poslodavaca FBiH neće odustati od svoga stava da maksimalno povećanje cijena električne energije ne smije biti više od jednocifrenog broja.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 85

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još