VIDEO/ Šta se sinoć dogodilo u Velikoj Kladuši

Kćerka Fikreta Abdića: 'On nije uhapšen, otišao je jutros na posao'. SIPA bez objašnjenja

Front30.09.21, 10:22h

Kćerka Fikreta Abdića: 'On nije uhapšen, otišao je jutros na posao'. SIPA bez objašnjenja
Istina je da mi uopće ne znamo o čemu se radi. Sve što mi znamo je ono što ste i vi čuli na videu koji je objavljen na stranici Laburističke stranke sinoć. Njegov advokat sinoć nije mogao doći, kazala je Abdić-Jelenović

 

Elvira Abdić-Jelenović, kćerka načelnika Općine Velika Kladuša i osuđenog ratnog zločinca, kazala je da Fikret Abdić "nije otišao ni u Banju Luku, ni u Sarajevo" sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jer im je kazao "da ne želi ići bez svog advokata i da ga mogu vezati i odvesti na silu", piše Faktor.

 

Naime, na snimku koji je sinoć objavljen na Facebook stranici Laburističke stranke čuje se kako mu inspektor SIPA-e saopćava zbog čega ga lišavaju slobode, te da treba sa njima poći u Regionalni ured u Banjoj Luci. Međutim, kako se ispostavilo jutros nakon prvobitnih vijesti o hapšenju, Abdić u ovom trenutku nema status uhapšene osobe.

 

- Istina je da mi uopće ne znamo o čemu se radi. Sve što mi znamo je ono što ste i vi čuli na videu koji je objavljen na stranici Laburističke stranke sinoć. Njegov advokat sinoć nije mogao doći - kazala je Abdić-Jelenović.

 

Ona je saopćila da je Fikret Abdić jutros otišao na posao u zgradu Općine Velika Kladuša.

 

Situacija u vezi s Abdićem i dalje je prilično nejasna, budući da hapšenje ne zavisi od toga da li je prisutan advokat osumnjičene osobe. S druge strane, SIPA ne daje bilo kakvo pojašnjenje u vezi s tim šta se desilo tokom noći, odnosno nakon što su pripadnici SIPA-e Abdiću saopćili da ga lišavaju slobode i vode u Regionalni ured u Banju Luku.

 

Interpol je ranije za Abdićem raspisao crvenu potjernicu.

 

Potjernica je raspisana na zahtjev Interpola Zagreb i proslijeđena je policijskim agencijama od kojih se tražilo njegovo hapšenje.

 

Kako je jučer za Faktor potvrđeno iz jedne od policijskih agencija u BiH, Abdića hrvatske vlasti traže zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još