Da li je ovo kraj blokade

Vijeće ministara BiH donijelo Odluku o privremenom finansiranju

Front28.09.21, 17:55h

Vijeće ministara BiH donijelo Odluku o privremenom finansiranju
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivat će se od 1. oktobra 2021 . godine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH

 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH, jednoglasno je na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period oktobar - decembar 2021. godine, u iznosu 249 miliona KM, što predstavlja četvrtinu sredstava odobrenih za finansiranje institucija BiH u skladu sa Zakonom o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

 

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivat će se od 1. oktobra 2021 . godine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Zaduženo je Ministarstvo finansija i trezora BiH da u saradnji s Uredom za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH pripremi ovu odluku za potpisivanje i objavu u Službenom glasniku BiH.   

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još