ko će nam pomoći?- pita se mirsad hadžikadić

Prosječna plata u posljednjoj deceniji je porasla za 161KM, a potrošačka korpa poskupjela za više od 500KM: Mi živimo sve gore!

Front26.09.21, 13:28h

Prosječna plata u posljednjoj deceniji je porasla za 161KM, a potrošačka korpa poskupjela za više od 500KM: Mi živimo sve gore!
Glasačko tijelo je očigledno navedeno da vjeruje da je nacionalizam važniji od hrane na stolu, ili nemaju drugog izbora jer im i to malo hrane što imaju ovisi o stranačkoj poslušnosti

 

Posljednji podaci Agencije za statistiku BiH o prosječnim platama govore jasno o kvalitetu života stanovnika Bosne i Hercegovine. Naime, prosječna plata u posljednjoj deceniji je porasla za 161KM, dok je u isto vrijeme potrošačka korpa poskupjela za više od 500KM - navodi se u saopćenju Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres. 

 

Drugim riječima rečeno, mi živimo sve gore, a nema nikakvih naznaka da će nam biti bolje u budućnosti ako nastavimo razmišljati i biti vođeni na isti način.

 

Za to vrijeme naši političari koriste retoriku nacionalizma, mržnje i podjela kao osnovne teme društvenog dijaloga, koristeći ih kao marketinško oružje da bi ostali na vlasti. 

 

Glasačko tijelo je očigledno navedeno da vjeruje da je nacionalizam važniji od hrane na stolu, ili nemaju drugog izbora jer im i to malo hrane što imaju ovisi o stranačkoj poslušnosti. 


Pitanje svima nama: da li zaista mislimo da će nam oni koji su nas doveli u ovakvo stanje (plemenske poglavice, regionalni lideri, strane sile) pomoći da se iz njega izvučemo?

 

Ja ne mislim. 

 

Do nas je.

 

(DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 51

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još