VIDEO/ TRAGEDIJA JEDNE OA NAJLJEPŠIH I NAJVEĆIH GLUMICA SVIJETA

Voljela ga je cijelim bićem, a on je varao s muškarcima, na kraju je i ubio: Kontraverze ponovo izlaze u javnost...

Nedjeljni magazin24.09.21, 18:18h

Voljela ga je cijelim bićem, a on je varao s muškarcima, na kraju je i ubio: Kontraverze ponovo izlaze u javnost...
Ljubav svog života, danas glavnog osumnjičenog za njenu smrt, Roberta Wagnera, srela je na početku karijere, kada je imala tek 10 godina. Osam godina stariji glumac odmah joj je zapeo za oko, a u jednom je intervjuu otkrila je da je tada rekla majci kako je to čovjek za kojeg će se udati. I na kraju se i udala za njega, i to dva puta

 

 

 

Najnoviji dokumentarni film pod nazivom “Natalie Wood: What Remains Behind” prikazan je 6. maja na HBO-u. Još jednom ispričana priča o tragičnoj sudbini jedne od najljepših i najboljih glumica s dna će ormara izvući ponovo i kontroverze vezane uz njenu preranu smrt.

 


Od njene smrti prošlo je 39 godina, a policija i danas traži pravi razlog njene smrti, koja se u policijskim spisima vodi kao smrt pod sumnjivim okolnostima, a glavni osumnjičeni postao je njen tadašnji suprug, glumac Robert Wagner. Zahvaljujući njenoj sestri Lani Wood kao i njenoj upornosti, istraga se nastavlja, a ona sama nada se kako će prije svoje smrti razriješiti tu misteriju, piše magazin Azra.


Natalie Wood rođena je 20. jula 1938. godine kao Natalia Nikolaevna Zakharenko u porodici ruskih emigranata u San Francisku. Njen otac Nikolaj Stepanovič Zakharenko bio je radnik i stolar, dok je majka Maria Stepanovna sanjala o tome da postane glumica. Prije nego što se ostvarila kao majka gatara joj je prorekla kako će njena druga kćerka postati slavna glumica, a Maria Stepanovna za to se pripremala i prije nego što je rodila Natalie.


 
U međuvremenu ih je otac napustio pa su ona i njena mlađa sestra  nastavile da žive s majkom koja se svim silama trudila ostvariti ono što joj je prorekla gatara. Iz tog razloga majka i kćerke preselile su u Los Angeles, a sa samo četiri godine Natalia Nikolaevna Zakharenko, kojoj je majka promijenila ime u amerikanizovanu verziju Natalie Wood, počela je da glumi.


Prvu ulogu dobila je u filmu “Happy Land”, o čemu se godinama govorilo, jer ju je dobila nakon što ju je majka instruirala da se popne režiseru Irvingu Pičelu u krilo. Ona je to i uradila i dobila malenu ulogu, ali  on je potom upozorio njenu majku da filmska industrija nije idealno mjesto za slatku i nevinu djevojčicu kakva je Natalie.

 

natalie-wood


Maria Stepanovna nije ga poslušala, već je svoje kćerke, posebno Natalie, učila da rade apsolutno sve što režiseri zatraže. Uloga ratnog siročeta u filmu “Tomorrow is Forever” za nju je bila još jedna prekretnica jer zbog mnogobrojnih scena koje je morala snimiti suze su joj jednostavno presušile. Kako bi rasplakala kćerku pred kamerama, Maria Stepanovna je ispred nje rastrgla leptira na dijelove.

 
Maria Stepanovna smatrala se “vlasnicom” kćerki, zato je rastjerala sve moguće agente i menadžere i nastavila sama da upravlja njenom karijerom. Uprkos velikoj poslušnosti i poštovanju, Natalie se pobunila nakon što joj je počela uticati i na privatni život. Njena majka išla je toliko daleko da je raskinula njenu prvu ozbiljnu ljubavnu vezu u srednjoj školi, ali, s druge strane, nije joj ni najmanje smetalo to što su se njenoj maloljetnoj kćerki nabacivale filmske glavešine.


U nekima od biografija Natalie Wood čak stoji da ju je jedan filmski reditelj silovao za vrijeme audicije za film. Sve je to uticalo na njen život prepun depresije, ali i njene pokušaje da počini samoubistvo. Strah od vode i utapanja prenijela joj je upravo majka, a na kraju je upravo tako izgubila život.

 

Maria Stepanovna išla je toliko daleko svojim kontrolisanjem kćerki da je angažovala i detektive koji su je pratili svuda u stopu. “Bog ju je stvorio, ali ja sam je izmislila“, rekla je jednom njena majka.

 

natalie-wood-i-robert-wagner

 
Ljubav svog života, danas glavnog osumnjičenog za njenu smrt, Roberta Wagnera, srela je na početku karijere, kada je imala tek 10 godina. Osam godina stariji glumac odmah joj je zapeo za oko, a u jednom je intervjuu otkrila je da je tada rekla majci kako je to čovjek za kojeg će se udati. I na kraju se i udala za njega, i to dva puta.


Nastavak teksta čitajte ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još