Zajednički projekt dva BKC-a

Dani Nedžada Ibrišimovića nakon Tuzle i u Sarajevu

Kultura23.09.21, 12:52h

Dani Nedžada Ibrišimovića nakon Tuzle i u Sarajevu
Na panel diskusiji o djelu velikog pisca Nedžada Ibrisimovića u BKC Tuzla govorili su, uz uvodno obraćanje Mirele Ibrahimović, Nijaz Alispahić, Gradimir Gojer i Jasmin Duraković

 

Manifestacija "Dani Nedžada Ibrišimovića" kojom se obilježava deseta godišnjica od smrti jednog od najvećih bh. književnika, slikara i publiciste, počela je izložbom u Tuzli, a nastavit će se u Sarajevu.

 

Na panel diskusiji o djelu velikog pisca Nedžada Ibrisimovića u BKC Tuzla govorili su, uz uvodno obraćanje Mirele Ibrahimović, Nijaz Alispahić, Gradimir Gojer i Jasmin Duraković. Prije toga direktori javnih ustanova BKC Tuzla i Sarajevo potpisali su Sporazum u suradnji.

 

Prvi zajednički projekat bit će upravo gostovanje BKC Tuzla u Sarajevu u okviru kojeg će kompletan program "Dana Nedžada Ibrisimovića - predstava "Kuća bez vrata", izložba skulptura  i književno veče posvećeno velikom bh. umjetniku - biti održan i u prostorima BKC Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!