osjećala se poraženo

Nije bila trudna, a stomak joj je bio kao balon: Priča tiktokerice koja se udebljala 22 kile u tri mjeseca postala je viralna

Lifestyle23.09.21, 12:19h

Nije bila trudna, a stomak joj je bio kao balon: Priča tiktokerice koja se udebljala 22 kile u tri mjeseca postala je viralna
Otkako je dobila dijagnozu, koju je saznala godinu dana otkako se udebljala, Kalista radi na tome da se lagano oporavi

 

Tiktokerica Kalista Dwyer pratiteljima je ispričala kako se neobjašnjivo udebljala 22 kilograma u samo tri mjeseca - prenosi Index.hr.

 

Svaki put kada bi jela bila je izuzetno naduta, oticale su joj ruke te je bila izuzetno umorna. U videu je ispričala kako je šest puta otišla na Hitnu, imala dvije kolonoskopije i dvije endoskopije, jedan od liječnika koji ju je pregledao ustanovio je da su njezini simptomi jednostavno psihosomatski. 

 

"Trbuh mi je bio poput balona. Više su me puta ljudi pitali jesam li trudna. To me najviše povrijedilo", rekla je Kalista.

 

"Liječnik mi je naposljetku rekao da je to psihosomatsko i da je učinio sve što je mogao kako bi mi pomogao. Koristila sam osam lijekova, ali ništa nije ublažavalo bol. Osjećala sam se poraženo jer moram živjeti ovako, nisam znala što mi je. Udebljala sam se, a ništa nisam promijenila u prehrani ili načinu života. Nitko mi nije vjerovao da sa mnom nešto nije u redu", dodala je.

 

Stvari su se počele mijenjati nakon što je Kalista posjetila još jednog liječnika, kojeg je smatrala posljednjom nadom. Nakon što mu je sve ispričala, liječnik je Kalistu poslao na pretrage te mu je trebalo mjesec dana da shvati što se s njom zapravo događa.


Naposljetku je zaključio da Kalista u želucu ima bakteriju, da pati od prekomjernog rasta bakterija u tankom crijevu, da ima gljivičnu infekciju u crijevima te da pati od sindroma iritabilnog crijeva. Također, liječnik je zaključio da tiktokerica ima intoleranciju na rižu, krumpir, kukuruz, avokado, bademe, mlijeko, govedinu, svinjetinu, brokulu, pekarski kvasac, rajčicu i šparoge.

 

Otkako je dobila dijagnozu, koju je saznala godinu dana otkako se udebljala, Kalista radi na tome da se lagano oporavi. 

 

"Morala sam potpuno promijeniti prehranu, što nije bilo jednostavno, ali vrijedit će. Nakon samo dva mjeseca pravilne prehrane i korištenjem pravih lijekova već sam uspjela smršavjeti devet kilograma", zaključila je tiktokerica. 

 

(Index, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!