Na osnovu zahtjeva iz BiH

Slovenija odlučila da nam donira 100.620 doza vakcine Pfizer

Hronika23.09.21, 09:34h

Slovenija odlučila da nam donira 100.620 doza vakcine Pfizer
Vlada Slovenije uputila je Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo vanjskih poslova da poduzmu sve potrebne korake za provedbu humanitarne pomoći te je ovlastila ministra nadležnog za zdravstvo Janeza Poklukara da potpiše ugovornu dokumentaciju između Slovenije, Bosne i Hercegovine i BioNTech/Pfizera

 

Vlada Slovenije donijela je odluku da Bosni i Hercegovini donira 100.620 doza vakcine protiv koronavirusa proizvođača Pfizer/BioNTech.

 

Slovenska vlada je na jučerašnjoj sjednici odlučila da donira vakcine na osnovu zahtjeva iz BiH, u svrhu humanitarne pomoći u borbi protiv pandemije Kovid-19, saopštilo je Ministarstvo zdravstva Slovenije.

 

Vlada Slovenije uputila je Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo vanjskih poslova da poduzmu sve potrebne korake za provedbu humanitarne pomoći te je ovlastila ministra nadležnog za zdravstvo Janeza Poklukara da potpiše ugovornu dokumentaciju između Slovenije, Bosne i Hercegovine i BioNTech/Pfizera.

 

Nacionalni institut za javno zdravstvo će pripremiti vakcinu za transport i predati je primatelju, kojeg utvrđuje i šalje nadležno ministarstvo iz BiH.

 

(BHRT, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!