FOTO/ Razriješena misterija

Semir Efendić potvrdio: Uklonjene table 'Dobro došli u RS', a evo kako su se uopšte tamo našle

Front17.09.21, 15:17h

Semir Efendić potvrdio: Uklonjene table 'Dobro došli u RS', a evo kako su se uopšte tamo našle
Naravno, da smo ustanovili da je tabla na teritoriji Općine Novi Grad, mi bismo je odmah uklonili, naveo je Efendić

 

Nakon što su se u sarajevskom naselju Dobrinja pojavile table ‘Dobro došlu Republiku Srpsku’, novinari Raporta su kontaktirali načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića.

 

On je za Raport kazao da su u Općini za postavljene table saznali iz medija, ali da ih danas nisu mogli pronaći na terenu.

 

“Mi smo ih tražili, ali nema ih. Generalni da administrativna linija je uspostavljena arbitražom, pa se to zove Šeridovanova linija. On jeste tu negdje. Međutim, nismo je našli”, naveo je Efendić.

 

On ističe da je odluka takva da entitetska linija ne smije ‘presjecati’ stanove i kuće.

 

dobrodosli-republika-srpska-tabla-federacija-dobrinja

 

“Zbog toga je linija izlomljenja i prolazi kroz ulica Želimira Vidovića Kelija. Naravno, da smo ustanovili da je tabla na teritoriji Općine Novi Grad, mi bismo je odmah uklonili”, naveo je Efendić.

 

grad-istocno-sarajevo

Na kraju je istakao da se kasnijom provjerom utvrdilo da se radilo o sistemskoj greški i da su zbog toga table uklonjene i da se radilo o snimanju nekog filma.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još