Nakon pretresa stana i hotela 'Crystal'

Advokat Vlado Adamović: 'Budnjo nema veze sa ubistvom, nego se radi o onom famoznom brisanju snimaka'

Hronika16.09.21, 13:25h

Advokat Vlado Adamović: 'Budnjo nema veze sa ubistvom, nego se radi o onom famoznom brisanju snimaka'
Adamović tvrdi kako njegov klijent nije naredio brisanje snimaka, argumetujući to time da Muamer Budnjo nije ni bio tu u vrijeme kada je stradao Dženan Memić

 


Povodom današnje policijske akcije, koja je provedena po naredbi Tužilaštva BiH, a u slučaju istrage o prikrivanju dokaza o stradanju Dženana Memića, pretreseni su, između ostalog, stan Muamera Budnje, kao i Hotel Crystal. Povodom ovih pretresa oglasio se i advokat Muamera Budnje, Vlado Adamović, pojasnivši šta je konkretno policija tražila.

 

- Državno tužilaštvo provjerava sve ono što je radilo Kantonalno tužilaštvo i vodi potpuno novu istragu. Oni su došli u hotel Crystal i u stan Muamera Budnje, kao odgovorne osobe, da izvrše ponovne pretrese u vezi sa nekakvim dokazima za pomoć počinitelju poslije izvršenja krivičnog djela.

 

Vrlo je važno reći da Muamer nije uključen u ubistvo. On nema veze sa ubistvom, nego se radi o onom famoznom brisanju snimaka. Pošto su snimci pobrisani, državni tužilac traga da li je snimke pobrisao recepcionar, da li je to pobrisala policija, ili je Muamer naredio, kao odgovorna osoba, da se ti snimci pobrišu, kazao je Adamović.

 

Očekivano, Adamović tvrdi kako njegov klijent nije naredio brisanje snimaka, argumetujući to time da Muamer Budnjo nije ni bio tu u vrijeme kada je stradao Dženan Memić.

 

- On je to naknadno saznao. Muamer je sve dobrovoljno predao što je od njega traženo. Ustvari nije ništa ni nađeno, nego je nađeno par CD-ova sa svadbi, nešto bez veze, nije ni važno. Uglavnom, mi smo sve dobrovoljno predali što je policija htjela. Odbrana cijelo vrijeme insistira da se provjere svi dokazi, jer nama to paše, zato što od samog početka tvrdimo da Muamer nema nikakve veze sa ubistvom, da su to spinovi, insinuacije i da nikada nije ni imao veze.

 

Dakle jutros je policija došla, sačinjeni su zapisnici, na svakom zapisniku piše dobrovoljna predaja, kao i da je odbrana insistirala da se sve provjeri, jer nama je to u inetresu, da se dokaže da Muamer nije kriv. On čak nije ni osnovano sumnjiv.

 

U samoj naredbi stoji: "Sud BiH, sudija Tatjana Kosović, kao sudija za prethodni postupak u krivičnom predmetu postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovani kriminal...", a sada slijedi ovo što se odnosi na Muamera: "...pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela...". To se odnosi na snimke. Osumnjičeni recepcionar u svom kazivanju nije naznačio da mu je to naredio Muamer, istakao je Adamović.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još