Centralna banka saopćila

Talibani zaplijenili milione dolara od bivših afganistanskih zvaničnika: Zemlja se suočava s ozbiljnom nestašicom novčanica u cirkulaciji

Front16.09.21, 08:12h

Talibani zaplijenili milione dolara od bivših afganistanskih zvaničnika: Zemlja se suočava s ozbiljnom nestašicom novčanica u cirkulaciji
U saopćenju banke navodi se da su racije izvedene i na rezidenciju bivšeg potpredsjednika Amrullaha Saleha kao i na domove nekoliko visokih državnih dužnosnika

 

Novac i zlato u iznosu većem od 12 miliona dolara oduzeti su u napadima talibana na bivše članove afganistanske vlade, dok se zemlja suočava s ozbiljnom nestašicom novčanica u cirkulaciji, javlja DW.

 

Afganistanska centralna banka saopćila je u utorak da su talibani zaplijenili više od 12 miliona dolara (10 miliona eura) u gotovini i zlatu od bivših vladinih zvaničnika i predali ih banci.

 

U saopćenju banke navodi se da su racije izvedene i na rezidenciju bivšeg potpredsjednika Amrullaha Saleha kao i na domove nekoliko visokih državnih dužnosnika.

 

Od preuzimanja Afganistana, talibani su takođe preuzeli kontrolu nad centralnom bankom.

 

U twitu koji je objavila afganistanska centralna banka priložene su i fotografije na kojima se vide muškarci koji broje ogromnu količinu gotovine.

 

centralna-banka-afganistan-novac-talibani

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još