FOTO I VIDEO/ VELIKI PROTESTI U SLOVENIJI ZBOG KORONA MJERA

Sve gori u Ljubljani, demonstranti zasuli bakljama Parlament: 'Kradu nam novac pod izgovorom da štite naše zdravlje!'

Front15.09.21, 21:32h

Sve gori u Ljubljani, demonstranti zasuli bakljama Parlament: 'Kradu nam novac pod izgovorom da štite naše zdravlje!'
Prije protesta organizatori su pozivali na miran skup, ali incident se dogodio čim je nepoznata osoba bacila bocu na jednog od policajaca koji su čuvali skup

 


Veliki protest nezadovoljnih građana upravo traje na Trgu republike u Ljubljani. Građani, naime, protestvuju zbog rigoroznih mjera protiv širenja koronavirusa, koje su trenutno na snazi u Sloveniji.


Demonstranti su skandirali i tražili ostavke aktuelne Vlade, a u jednom momentu zgradu Parlamenta Slovenije su zasulji bakljama, prenosi Oslobođenje.


Oni, također, zahtjevaju od Vlade da mjere koje su donesene ne budu obavezne nego da se vode kao preporuka.

 

 

- Kradu nam novac pod izgovorom da štite naše zdravlje. No, polovina Slovenije se više ne može kretati ako nema dokaz o PVT-u (prebolio, vakcinisan, testiran). Želimo svoje živote natrag, želimo slobodu, naveo je jedan od demonstranata.


Prije protesta organizatori su pozivali na miran skup, ali incident se dogodio čim je nepoznata osoba bacila bocu na jednog od policajaca koji su čuvali skup.


Okupljeni su se približili i ulazu u zgradu Parlamenta. Policija je stoga pojačala svoju prisutnost ispred Narodne skupštine.

 

Fotografije sa lica mjesta pogledajte ovdje.

 

 
 

 
 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još