Na osnovu međunarodne potjernice

SIPA uhapsila Behudina Husića, preživjelog iz srebreničke kolone smrti

Hronika14.09.21, 11:19h

SIPA uhapsila Behudina Husića, preživjelog iz srebreničke kolone smrti
Kako su naveli iz SIPA-e, akcija na području Špionice još traju, prestresa se Husićeva kuća, a više detalja bit će poznato tokom dana

 

Jutros su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili jednu osobu na području mjesta Špionica kod Srebrenika, potvrđeno je iz SIPA-e za N1.

 

“Osoba je uhapšena po nalogu Okružnog suda u Bijeljini, a na osnovu međunarodne potjernice koja je izdata za krivično djelo ubistvo”, kazali su iz SIPA-e.

 

Kako se saznaje, riječ je o Srebreničanu Behudinu Husiću, preživjelom muškarcu iz kolone smrti 11. jula 1995. godine.

 

Husić je jedan od osumnjičenih u tzv. predmetu “Srebrenički proces”.

 

Pored njega u ovom procesu se nalaze još i Ahmo Harbaš i Nedžad Hasić, koji je uhapšen prošle godine, a nakon sedam mjeseci pušten iz pritvora.

 

Osumnjičeni se terete da su tokom 1996. godine na području Srebrenice učestvovali u ubistvu četvorice srpskih civila. Husić je te godine uhapšen i tada mu se sudilo u Bijeljini.

 

Kako su naveli iz SIPA-e, akcija na području Špionice još traju, prestresa se Husićeva kuća, a više detalja bit će poznato tokom dana.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još