Ročište u toku

Osman Mehmedagić stigao u Sud BiH: Ljetovao s Asimom Sarajlićem u Antaliji, prekršio mjere zabrane?

Hronika10.09.21, 13:49h

Osman Mehmedagić stigao u Sud BiH: Ljetovao s Asimom Sarajlićem u Antaliji, prekršio mjere zabrane?
Tužilaštvo BiH je došlo do dokaza da je Mehmedagić prekršio mjere zabrane koje su mu određene 16.juna

 

 

U Sudu BiH danas u 13 sati počelo je sudsko ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH da se direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije OSA-a Osmanu Mehmedagiću opozovu mjere zabrane i odredi jednomjesečni pritvor.

 

Tužilaštvo BiH je došlo do dokaza da je Mehmedagić prekršio mjere zabrane koje su mu određene 16. jula.

 

U okviru rada na predmetu Tužilaštvo BiH došlo je do informacija i dokaza da je osumnjičeni Mehmedagić u proteklom periodu putovao, komunicirao i boravio na odmoru u inozemstvu s osobom koja je navedena kao svjedok u predmetu i kojoj se, u skladu s izrečenim mjerama zabrane, osumnjičeni ne smije približavati na udaljenost manju od 50 metara.

 

U rješenju Suda BiH precizno je navedeno da se osumnjičenom Mehmedagiću, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja i pranje novca, "zabranjuje kontaktiranje sa svjedocima Tužilaštva u ovom krivičnom predmetu, uključujući približavanje istima na udaljenosti od 50 metara, te svaki kontakt i razgovor o predmetu s bilo kojom osobom, osim s braniocima“.

 

Međutim, Osmica je sa svjedokom u ovom predmetu Asimom Sarajlićem, delegatom SDA u Domu naroda BiH i članom Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e, otputovao avionom s Aerodroma Sarajevo 21. jula u Antaliju. Otputovali su svega pet dana nakon određivanja mjera.

 

Prema dokumentaciji "Avaza", Sarajlić i Osmica zajedno su i otputovali i ljetovali u Antaliji, a u Sarajevo su se vratili 30. jula. Potvrđuju to i zvanični podaci Granične policije i Tužilaštva BiH koji su proslijeđeni Sudu BiH.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 107

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još