Danas u Tužilaštvu BiH

Gordana Tadić razgovarala s majkom Davida Dragičevića: Dokle je stigao rad na predmetu

Hronika10.09.21, 12:53h

Gordana Tadić razgovarala s majkom Davida Dragičevića: Dokle je stigao rad na predmetu
S obzirom na to da je Sud Bosne i Hercegovine koncem jula donio rješenje kojim su odbili dati suglasnost na izjavu glavne tužiteljice Gordane Tadić o nepoduzimanju kaznenog gonjenja Suzane Radanović, ona će tokom današnjeg dana dati svoj iskaz u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine u svojstvu svjedoka-oštećene u navedenom predmetu

 

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić sastala se s majkom Davida Dargičevića, Suzanom Radanović, te je razgovarano o aktivnostima koje Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine provodi u predmetu stradanja Davida Dragičevića u martu 2018. godine, saopćeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine

 

Osim tužiteljice Tadić, na sastanku je bila i zamjenica Ozrenka Nešković koja sa svojim timom postupa u navedenom predmetu.

 

Suzana Radanović je upoznata o provedenim aktivnostima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, nakon preuzimanja predmeta iz Okružnog javnog tužiteljstva u Banjoj Luci i Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužiteljstva Republike Srpske.  

 

S obzirom na to da je Sud Bosne i Hercegovine koncem jula donio rješenje kojim su odbili dati suglasnost na izjavu glavne tužiteljice Gordane Tadić o nepoduzimanju kaznenog gonjenja Suzane Radanović, ona će tokom današnjeg dana dati svoj iskaz u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine u svojstvu svjedoka-oštećene u navedenom predmetu.

 

U ovom predmetu Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine aktivno poduzima radnje dokazivanja u više segmenata u cilju otkrivanja svih propusta koji su doveli do neefikasne istrage o stradanju Davida Dragičevića, o čemu je nedavno i Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio odluku utvrdivši povredu ustavnih prava roditelja Davida Dragičevića na djelotvornu istragu.

 

Intenzivan rad na ovom predmetu se nastavlja, poduzima se više istražnih radnji te će rezultati poduzetih aktivnosti biti vidljivi u javnosti u narednom periodu.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!