Osumnjičeni predat u nadležnost Tužilaštva BiH

Mulahusića su evidentirali i istražni organi drugih zemalja - dovodi se u vezu sa osobama bliskim Al Kaidi

Hronika06.09.21, 11:55h

Mulahusića su evidentirali i istražni organi drugih zemalja - dovodi se u vezu sa osobama bliskim Al Kaidi
Navedni osumnjičeni evidentiran je i od strane istražnih organa drugih zemalja, što je rezultat zajedničkog rada u borbi protiv spriječavanja međunarodnih terorističkih aktivnosti

 

Osumnjičeni Jasmin Mulahusić predat je Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog u istrazi koju vodi Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

 

Prema prikupljenim podacima, navedeni osumnjičeni je bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja, i dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama.

 

Radi se o vrlo kompleksnim istražnim aktivnostima, koje prevazilaze pitanja državne sigurnosti BiH.

 

S obzirom da određeni politički subjekti u BiH pokušavaju relativizirati pitanje uhićenja navedenog osumnjičenog, Tužiteljstvo BiH ih poziva da se suzdrže od neprimjerenog ponašanja i otvorenih pritisaka na pravosuđe, što može imati štetne posljedice po međunarodni ugled Bosne i Hercegovine, u oblasti sigurnosti i borbe protiv terorizma.

 

Navedni osumnjičeni evidentiran je i od strane istražnih organa drugih zemalja, što je rezultat zajedničkog rada u borbi protiv spriječavanja međunarodnih terorističkih aktivnosti.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još