VIDEO/ MLADA ŽENA POJASNILA ZAŠTO

Mama se ne boji ni bakterija ni virusa: Svom djetetu dopušta da jede zemlju i kamenje, ne pere ruke...

ŽENA iN03.09.21, 17:58h

Mama se ne boji ni bakterija ni virusa: Svom djetetu dopušta da jede zemlju i kamenje, ne pere ruke...
- Ne bojim se bakterija, zapravo, dobrodošle su. Vjerujem prirodi i svojoj bebi - kaže mlada majka

 

 

Mama Fern ima alternativne metode odgoja. Osim što potiče svog sina da sam odabere ime kad bude punoljetan, traži od ljudi da ne peru ruke kad dodiruju njezinu bebu i dopušta joj da jede kamenje.

 


- Zašto mu dopuštate da jede pijesak - upitala je jedna osoba na TikToku.


U isječku koji je skupio 16,8 miliona pregleda ova mama veganka je pojasnila da svojoj isključivo dojenoj bebi dopušta da jede “štapiće, kamenje, pijesak, prljavštinu i liže kolica za kupnju jer ne vjeruje kampanjama koje imaju za cilj promijeniti percepciju javnosti o zdravlju”.

 

- Ne bojim se bakterija, zapravo, dobrodošle su. Vjerujem prirodi i svojoj bebi - rekla je.


Iako je mogućnost komentiranja ugasila, njezina snimka je izazvala zabrinutost mnogih. YouTuberi Mr Beard i nickisnotgreen zajedno su snimili svoj komentar i objavili ga u obliku videa pod naslovom "Ova žena će ubiti svoje dijete".


Napravili su kompilaciju nekoliko njenih videa, uključujući i jedan u kojem Fern antibiotike naziva "otrovom za bebe".


"Najstrašnije je to što neće dopustiti svom djetetu da pije antibiotike. Dakle, kad pokupi neku infekciju, ona mu neće dati lijek kojim bi se moglo izliječiti", kaže Beard.


U drugom viralnom videu mama je otkrila i da savjetuje drugima da ne peru ruke prije nego što diraju svoju tek rođenu bebu.

 

- Da, beba s jakim imunološkim sistemom borit će se protiv virusa mnogo učinkovitije od bebe sa slabijim imunološkim sistemom - slaže se s njenim stavom jedna osoba, dok druga sarkastično dodaje: “Da, ruke treba prati NAKON što diramo bebe", prenosi Index.hr.


Šta vi mislite o ovoj metodi odgoja?

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!