Jelena Trivić, poslanica PDP-a u NSRS

'Dodik je prekršio dogovor! Razlozi koje navodi kao opravdanje za sastanak s Erdoganom su jadni'

Front24.08.21, 14:18h

'Dodik je prekršio dogovor! Razlozi koje navodi kao opravdanje za sastanak s Erdoganom su jadni'
"Kontradiktoran je, prvo kaže da ide na sastanak i da to nije sjednica Predsjedništva BiH, a onda kaže da ide da ne bi bio preglasan. Кako će biti preglasan, ako je to samo sastanak?!"

 

 

Poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić kazala je da je Milorad Dodik potvrdom dolaska na sastanak sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom prekršio skupštinske zaključke.

 

- Ako imate tu političku snagu, idite na sastanak sa Erdoganom i objašnjavajte sami narodu jeste li ili niste prekršili zaključke Skupštine - poruka je poslanice PDP-a.

 

Ona kaže da odlazak na sastanak sa Erdoganom jeste kršenje zaključaka NSRS-a te ističe kako u zaključcima jasno stoji da se "treba učestvovati u radu zajedničkih institucija BiH kada se treba spriječiti donošenje štetnih odluka po Republiku Srpsku".

 

- Dakle, učestvovanje samo onda kada se sprečava donošenje nekih odluka. Nigdje u zaključcima ne stoji da to uključuje i sastanke u zajedničkim institucijama BiH bilo koje vrste - napisala je Trivić na Facebook-u.

 

Ističe kako je "Dodik sam sebi kontradiktoran".

 

- Prvo kaže da ide na sastanak i da to nije sjednica Predsjedništva BiH, a onda kaže da ide da ne bi bio preglasan. Кako će biti preglasan, ako je to samo sastanak?! - napisala je na Facebooku Jelena Trivić.

 

Prema njenim riječima, dokaz da Dodik na ovoj temi popušta je njegova teza da ima podršku opozicije.

 

- On je o svojoj odluci da ide na sastanak, opoziciju obavijestio, ali ne i tražio mišljenje - objavila je Trivić i dodala:

 

- Naviknut da se krije iza naroda, Narodne skupštine, sada svoju nemoć mora da sakrije i iza opozicije. Razlozi koje navodi kao opravdanje za sastanak sa Erdoganom su jadni - stav Republike Srpske se može uputiti i notom, pismom, bilo kojim drugim vidom diplomatske komunikacije - napisala je Trivić.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još