Nadzorne kamere sve snimile

Velja Nevolja izdaje instrukcije, Draganić nosi motornu testeru: Kako se Belivukov klan ponašao prije i poslije ubistva Pukija

Hronika20.08.21, 10:55h

Velja Nevolja izdaje instrukcije, Draganić nosi motornu testeru: Kako se Belivukov klan ponašao prije i poslije ubistva Pukija
Koliko su bili oprezni i dobro uigrani pokazuje i to što su u jednom trenutku isključili kamere u dvorištu, iako su njihove, kako ne bi bio snimljen sam trenutak dovođenja žrtve. Međutim, kamere su snimile kako se članovi klana ponašanju pred zločin i nakon njega

 

Sigurnosne kamere postavljene u dvorištu kuće klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja u Ritopeku snimile su na koji način se ova kriminalna grupa, 16. juna prošle godine, ponašala prije izvršenja likvidacije Aleksandra Gligorijevića Pukija, kao i šta su radili nakon što su ga svirepo ubili. Fotografije izvučene iz ovog snimka nalaze se u optužnici protiv klana i "Blic" ih ekskluzivno objavljuje. Sve fotografije možete pogledati OVDJE.

 

Na snimku izvučenom sa jedne od nekoliko sigurnosnih kamera koje je ovaj klan instalirao svuda po dvorištu i ispred kuće u Ritopeku kako bi imali potpunu kontrolu nad objektom u kom su se zvjerski iživljavali nad svojim žrtvama, vidi se da su na dan ubistva Gligorijevića u kuću, rano ujutru, stigli optuženi Veljko Belivuk, Vlade Draganić (inače vlasnik kuće strave), Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić i Miloš Budimir. Upravo ova ekipa optužena je da je mučila, a potom ubila Gligorijevića, inače jednog od vođa navijača "Principa" za kog je Belivuk smatrao da ga je izdao, a potom njegovo tijelo isjekla na komade i bacila ih u Dunav, piše Blic.

 

Koliko su bili oprezni i dobro uigrani pokazuje i to što su u jednom trenutku isključili kamere u dvorištu, iako su njihove, kako ne bi bio snimljen sam trenutak dovođenja žrtve. Međutim, kamere su snimile kako se članovi klana ponašanju pred zločin i nakon njega.

 

Kako se vidi na snimku, jednim kolima došao je Vlada Draganić, a sa njim i Belivuk, Budimir. Janković i Spasojević. Čim su stigli, ovo vozilo su iz dvorišta, koje je opasano visokim zidinama, preparkirali unutar garaže kraj kuće. Već tada očekivao se dolazak Pukija, koji je namamljen na sastanak prvo u Beton Halu, a potom u Ritopek kako bi mu, kako je navedeno u optužnici, prodali po manjoj tarifi veću količinu droge.

 

Iz garaže su u 11.08 izašli na čelu sa Belivukom obučenim u crno koji se okrenuo i ostalim navedenim licima jasno, pokretom ruke (stavljanjem kažiprsta na usta) pokazao da budu tihi.

 

Sa sobom su nosili rančeve i nekoliko kesa, neko vrijeme su stajali tu, najvjerovatnije čekali informaciju o pristizanju Pukija na lokaciju, a onda su svi zajedno otišli u prizemlje kuće.

 

U narednih nekoliko minuta, kako se može vidjeti na fotografijama izvučenim iz snimka, ekipa se priprema za zločin, a instrukcije daje Belivuk. On ulazi i izlazi iz kuće, iz dvorišta rukama pokazuje kuda ko treba da ide. U 11.25 vidi se kako Draganić izlazi iz garaže i u rukama nosi crnu sportsku torbu i odlazi ponovo u prizemlje kuće.

 

U prizemlju ove kuće, kraj garaže, nalazio se otvor na zidu kroz koji se ulazi u tajnu sobu u kući u Ritopeku. Upravo u toj sobi mučene su i ubijane žrtve ovog klana. Tu se nalazila i mašina za mljevenje mesa kojom su uništavali tijela...

 

Kako se vidi na snimku, već dvadesetak minuta kasnije, Janković je iz kuće izašao sa hirurškim rukavicama na rukama. Sa sobom je nosio kese i najlon. Miloš Budimir prošao je sa paketom vode. Pola sata nakon toga Vlade Draganić izašao je iz garaže već obučen u radno odijelo, a u rukama je nosio PVC foliju.

 

Podsjetimo, pripadnici klana Velje Nevolje vodili su računa da ne ostave nijedan trag i zbog toga su prije zločina obavezno skidali svu svoju garderobu i obuću, na sebe oblačili radna odijela i obuvali gumene čizme. Tajnu sobu su uvijek oblagali najlonom - i podove i zidove, kako ne bi ostavljali tragove. U prilog tome govore fotografije ubijenih napravljene u ovom bunkeru na kojima se vidi da su podovi i zidovi obloženi najlonom.

 

Nakon toga vidi se kako iz kuće, izlaze jedan po jedan i ostali članovi klana, svi u drugoj garderobi i sa rukavicama zelene boje na rukama i sa najlonima. Oko 13 sati iz kuće je izašao Draganić, s rukavicama na rukama i sa motornom testerom.

 

U 13.29 časova, kamera za video-nadzor je ugašena.

 

Ponovo je upaljena na par sekundi istog dana u 20.36 i tada se u kadru vidi da su u dvorištu parkirana još dva vozila - "škoda oktavija" u vlasništvu porodice Srđana Lalića i "opel astra".

 

Kamere tokom cijele noći nisu radile. Tek sutradan popodne upaljene su ponovo i tada se vidi kako Janković i Draganić u gepek vozila stavljaju stvari i garderobu. Ponovo su presvučeni u "regularnu" garderobu. Draganić je u ruci držao teget duksericu s bijelim natpisom, gledao je, pa spakovao u kesu i ostavio u gepek.

 

On je otišao u kuću, a Janković je izvadio nož iz torbice, izvadio duksericu, isjekao je na nekoliko mesta, pa je ponovo vratio na isto mjesto.

 

U 15.06 Draganić i Janković odlaze iz kuće u pravcu Smederevskog puta.

 

Kao dokaz da je Gligorijević tog dana ubijen u kući u Ritopeku, u optužnici se navode fotografije koje je Marko Miljković nekoliko meseci kasnije preko "Skaja" poslao nekome, a na kojima se vidi istranžirano tijelo i glava Aleksandra Gligorijevića. Da je Puki brutalno ubijen ispričao je i svjedok-saradnik, a inače pripadnik ovog klana koji je učestvovao u četiri ubistva, Bojan Hrvatin.

 

"Blic" je imao uvid u fotografije tijela ubijenog Gligorijevića, kao i fotografije procedure sječenja njegovog tijela. Dovoljno je reći da su monstruozne i da se na njima jasno vidi da je njemu u leđa zabodeno nekoliko noževa, kao i da mu je u jednom trenutku na leđima urezana reč: "Izdaja". Oko tijela, na podu i zidovima nalazi se najlon.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još